Cazul tragic al unui băieţel belgian: răpit de babysitter şi găsit mort câteva zile zile mai târziu, în Olanda

Cazul tragic al unui băieţel belgian: răpit de babysitter şi găsit mort câteva zile zile mai târziu, în Olanda

FOTO: Het Nieuwsblad - Mama lui Dean Verberckmoes, cu un portret al fiului său dispărut săptămâna trecută

Trupul unui băiat belgian de patru ani dispărut săptămâna trecută a fost găsit în Olanda luni seara, informează presa belgiană.

Dean Verberckmoes fusese dat dispărut de familia lui în weekend, după ce babysitter-ul, Dave De Kock, trebuia să-l lase acasă la bunici, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat. Cei doi au fost văzuţi ultima dată miercurea trecută, în oraşul belgian Sint Niklaas.
 
O operaţiune uriaşă de căutare a fost lansată în Olanda luni, după ce autorităţile au fost avertizate că este posibil ca cei doi să fi trecut graniţa din Belgia. Bărbatul în vârstă de 34 de ani care avea grijă de copil a fost arestat luni, în jurul orei 14:15, în oraşul olandez Meerkerk. Trupul neînsufleţit al copilului a fost găsit în jurul orei 22:00 în satul Vrouwenpolder, la 120 de kilometri de oraşul în care Dave de Kock a fost arestat, conform cotidianului belgian Le Soir
 
Potrivit procurorilor belgieni, Dave De Kock a fost condamnat în trecut la 10 ani de închisoare pentru moartea unui băiat în vârstă de 2 ani. Bărbatul a făcut obiectul unei cereri de plasament într-o instituţie psihiatrică în timpul primei sale detenţii în închisoare, dar aceasta nu a putut fi pusă în aplicare din cauza lipsei de locuri, a declarat marţi ministrul belgian al justiţiei, Vincent Van Quickenborne. De Kock şi-a ispăşit întreaga pedeapsă în 2018, iar de atunci nu i s-au mai putut impune alte măsuri judiciare, a explicat ministrul la postul de radio VRT, marţi dimineaţă.
 
Mama băieţelului, Elke Verberckmoes, a declarat că bărbatul avea grijă în mod regulat de copiii ei: „Aveam încredere totală în Dave”, a mărturisit ea pentru Het Nieuwsblad. Ştia că Dave de Kock fusese condamnat, dar nu ştia de ce se aflase în închisoare: „El nu mi-a spus. El a spus doar că a stat în închisoare timp de zece ani, în totală nevinovăţie. Am avut încredere în el. Apoi, după ce a dispărut, am primit articole despre trecutul său. Am fost şocată. Dacă aş fi ştiut asta, nu i-aş fi încredinţat niciodată copiii mei”, a declarat ea, potrivit Le Soir. Iubita lui Dave De Kock a fost de asemenea arestată marţi dimineaţă.
 
Poliţiştii olandezi desfăşoară o anchetă pentru a reconstitui ce s-a întâmplat de când Dave de Kock şi băieţelul au intrat în ţară. Procurori din cele două ţări se întâlnesc marţi pentru a stabili unde va fi urmărit penal suspectul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările