Alegeri SUA 2020. Ministrul german al Apărării, îngrijorat de o posibilă criză constituţională în Statele Unite

Alegeri SUA 2020. Ministrul german al Apărării, îngrijorat de o posibilă criză constituţională în Statele Unite

Annegret Kramp-Karrenbauer, ministrul german al Apărării

Ministrul apărării german Annegret Kramp-Karrenbauer a apreciat miercuri că situaţia post-electorală din Statele Unite ale Americii este explozivă şi s-a declarat îngrijorată că aceasta ar putea duce la o criză constituţională, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Acesta este o situaţie foarte explozivă. Aceasta este o situaţie care poate duce la o criză constituţională în SUA, după cum just declară experţii. Şi este ceva care trebuie să ne preocupe foarte mult", a declarat Kramp-Karrenbauer la postul german de televiziune ZDF.
 
Într-un discurs susţinut la Casa Albă, preşedintele american Donald Trump a afirmat că este în desfăşurare "o fraudă majoră" în numărarea voturilor la alegerile prezidenţiale, fără a oferi dovezi, şi că, din punctul lui de vedere, a câştigat deja alegerile. Trump a promis că va sesiza instanţele americane.
 
În replică, echipa de campanie a contracandidatului său democrat, Joe Biden, a anunţat că, dacă Trump se adresează instanţelor pentru a împiedica "o înregistrare corespunzătoare a voturilor", democraţii vor avea echipe juridice pregătite să se opună unui astfel de efort. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările