VIDEO Un parlamentar din Hong Kong a fost înjunghiat de un bărbat care s-a prefăcut că e un admirator şi voia să-i ofere un buchet de flori

VIDEO Un
parlamentar din Hong Kong a fost înjunghiat de un bărbat care s-a prefăcut că e un admirator şi voia să-i ofere un buchet de flori

FOTO Captura video

Un parlamentar pro-Beijing din Hong Kong a fost înjunghiat în plină stradă de către un bărbat care s-a prefăcut că este un susţinător al său, informează BBC News.

Într-o filmare postată pe internet, un bărbat poate fi observat cum se apropie de parlamentarul Jiunius Ho cu un buchet de flori, înainte să scoată din geantă un cuţit şi să-l înjunghie pe oficial. Ho, care a fost rănit, şi mai mulţi oameni din preajmă îl ţintuiesc la pământ pe agresor.
 
 
Atacul este cel mai recent dintr-o serie de agresiuni îndreptate împotriva oamenilor care sunt de o parte sau de alta a protestelor din Hong Kong.
 
În iulie, protestatari prodemocraţie l-au acuzat pe Ho de organizarea unor atacuri asupra civililor, în Yuen Long . Zeci de bărbaţi cu măşti şi tricouri albe – suspectaţi a fi gangsteri ai triadelor – i-au agresat pe protestatarii prodemocraţie şi pe trecători.

Ulterior, Ho ar fi spus că atacatorii „îşi apărau casele şi oamenii”, dar a negat că ar fi implicat în incident. De asemenea, acesta a fost văzut strângând mâna cu atacatorii şi încurajându-i.

Ho era în campanie pentru alegerile din Hong Kong, care vor avea loc spre sfârşitul acestei luni, când un bărbat s-a apropiat de el. Acesta din urmă pare să-i spună oficialului „toată lumea a văzut eforturile dumneavoastră”, înainte să scoată din geantă un cuţit şi să-l înjunghie pe Ho. Parlamentarul şi alţi doi oameni au fost răniţi.

Poliţia a transmis că un suspect a fost arestat şi că cele trei victime sunt conştiente.
După atac, Ho a publicat un comunicat în care afirmă că „forţe întunecate” ţintesc candidaţii pro-Beijing. „Voi rămâne curajos şi fără frică”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: