Curtea Supremă din Pakistan îşi menţine decizia în cazul Asiei Bibi, creştina condamnată la moarte în primă instanţă pentru blasfemie

Curtea Supremă din Pakistan îşi menţine decizia în cazul Asiei Bibi, creştina condamnată la moarte în primă instanţă pentru blasfemie

Asia Bibi FOTO intlchristianherald.org

Curtea Supremă din Pakistan a validat marţi achitarea creştinei Asia Bibi, condamnată la moarte în primă instanţă, în 2010, pentru blasfemie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Mamă a patru copii, Asia Bibi a fost prima femeie din Pakistan condamnată la pedeapsa capitală prin spânzurare pentru blasfemie.

Decizia a venit după ce i s-a reproşat că a insultat islamul când vecinii i-au cerut să nu bea apă din acelaşi pahar pentru că este creştină.

Ea a făcut apel la această decizie, dată în primă instanţă în 2010, şi a fost achitată în octombrie anul trecut pe fondul unor proteste de amploare ale mişcărilor islamiste ultraconservatoare.

De atunci, este ţinută într-un loc sigur din Pakistan, sub protecţia autorităţilor.

Preşedintele Curţii Supreme a explicat decizia respingerii recursului contra achitări pruin faptul că s-au găsit prea multe vicii de procedură.

„Credeţi că putem condamna la moarte pe cineva în baza unor probe false?“, a întrebat el.

Cazul Bibi a divizita societatea pakistaneză. Musulmanii ultraconservatori îi doresc moartea, inclusiv fostul ei angajator din satul Ittan Wali, în nord-estul Pakistanului.

„Unii oameni voiau să o ucidă şi să nu o dea pe mâinile justiţiei, dar am preferat să urmăm legea. Astăzi, regretăm că nu ne-am făcut dreptate cu mâinile noastre“, spune pentru „Liberation“ fostul angajator al Asiei Bibi, un moşier volubil care susţine că a asistat la scena de blasfemie incriminată ei.

Amnesty International a difuzat un comunicat în care cere ca Bibi să fie „autorizată să-şi revadă familia şi să găsească refugiu într-o ţară la alegerea sa“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările