Revenirea serialului „Twin Peaks“, sub semnul întrebării

Revenirea serialului „Twin Peaks“, sub semnul întrebării

Regizorul David Lynch a declarat că revenirea pe micile ecrane a serialului „Twin Peaks“ stă sub semnul întrebării FOTO AP

Revenirea pe micile ecrane a serialului „Twin Peaks“, programată pentru 2016, poate să nu mai aibă loc după ce David Lynch, regizor şi co-creator al serialului-fenomen, a dezvăluit că există unele „complicaţii“, iar detaliile constractului cu Showtime nu au fost încă stabilite.

Regizorul David Lynch a declarat, la o expoziţie de artă din Australia, că revenirea pe micile ecrane a serialului „Twin Peaks“ stă sub semnul întrebării, din moment ce există unele „complicaţii“, discuţiile cu postul de televiziune american TV Showtime, care va rula miniseria de nouă episoade, „fiind în aer“ după ce detaliile constractului nu au fost încă stabilite. „Încă nu am revenit şi lucrăm la detaliile contractului. Iubesc lumea din «Twin Peaks», iubesc şi personajele“, a declarat Lynch în emisiunea „The Mix“, citat de „Huffington Post“.

La momentul anunţării revenirii serialului, Mark Frost, co-creator al serialului-fenomen, a dezvăluit că acţiunea se va relua din punctul în care s-a oprit, iar David Lynch va regiza miniseria care va cuprinde nouă episoade. Totodată, Lynch şi Frost au arătat că premiera va avea loc în 2016, în Statele Unite ale Americii, odată cu aniversarea a 25 de ani de la anularea producţiei.

Recent, Actriţa Sheryl Lee, cea care întruchipează emblematicul personaj al serialului, şi-a anunţat prezenţa în viitoarea producţie. Alături de Lee va apărea şi Dana Ashbrook, actorul care îl joacă pe iubitul său. Rămâne de văzut, însă, cum cele două personaje vor fi integrate în acţiune, după ce, finalul neconcludent al serialului a dus la întreruperea producţiei în 1991, dar şi după ce ucigaşul Laurei Palmer a fost dezvăluit. Pe de altă parte, există posibilitatea ca David Lynch să fi premeditat această revenire. În ultimul episod din sezonul doi, personajul Laura Palmer îi spune agentului FBI Dale Cooper (Kyle MacLachlan - care va revenit la rândul său în producţie) că „se vor revedea în 25 de ani“.

Regizorul David Lynch a anunţat, în octombrie 2014, continuarea serialului pe pagina sa personală de Twitter, printr-un teaser ce conţine secvenţe din sezonul precedent. Acţiunea se va petrece în prezent, însă va continua evenimentele petrecute la sfârşitul sezonului doi, aducând răspunsuri aşteptate foarte mult timp.

Probabil unul dintre cele mai de succes şi mai ciudate seriale americane care au fost realizate vreodată, „Twin Peaks“ rămâne o poveste care încă ridică semne de întrebare. Serialul a fost creat de David Lynch, regizor american cunoscut pentru elementele sale de suprarealism sau imagini stranii cu elemente distincte inserate în oprele sale, şi Mark Frost.

Acţiunea are loc în orăşelul Twin Peaks din statul Washington, unde agentul FBI Dale Cooper investighează cazul morţii tinerei Lara Palmer. Pe măsură ce detaliile morţii fetei ies la iveală, povestea aduce în faţă o serie de personaje de-a dreptul sinistre, precum „Doamna cu Butucul“, camionagiul Leo Johnson sau Big Ed Hurley, proprietarul unei benzinării şi soţia sa oarbă care era obsedată de draperii. Un alt aspect celebru al serialului este folosirea repetitivă a unor motive considerate banale, cum sunt copacii, apa, bufniţele, cafeaua sau gogoşile. Pe de altă parte, „Twin Peaks“ arată contrastul dintre aparenţele respectabile ale unei comunităţi liniştite şi secretele murdare ale oamenilor care o formează.

Deşi producţia s-a bucurat la început de un succes fenomenal (a fost nominalizat de 14 ori la premiile Emmy, iar episodul-pilot a avut 22 de puncte de rating, la o durată de două ore), postul de televiziune ABC a decis anularea serialului „Twin Peaks“ după ce audienţele au scăzut dramatic, în momentul în care a fost atins punctul culminant al intrigii: prezentarea felului în care Laura Palmer a fost asasinată. David Lynch a declarat ulterior că regretă faptul că a cedat în faţa presiunilor exercitate de directorii de la ABC, care i-au cerut să pună capăt acestui serial după al 22-lea episod din cel de-al doilea sezon. Încheierea serialului i-a nemulţumit pe numeroşii fani ai acestuia, pentru că evenimentele prezentate în ultimul episod au lăsat personajele într-o situaţie complicată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările