„Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, la debut: replici acide şi o eliminare surpriză, într-un show culinar dur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul episod din „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ a oferit o mostră din tratamentul dur pe care chefii îl pregătesc pentru concurenţi. O concurentă a părăsit deja competiţia, într-un show care a pus accent atât pe partea de reality, cât şi pe cea de cooking.

Emisiunea de pe Antena 1 a început cu prezentarea concurenţilor, dar şi cu o surpriză pentru aceştia. Producătorii le-au proiectat fiecăruia imaginea pe un complex comercial din Bucureşti, spre bucuria şi amuzamentul acestora. Virgil Mănescu, gazda emisiunii a indus senzaţia de panică şi mister odată ce participanţii au ajuns la „porţile Iadului“. Acesta i-a legat la ochi şi i-a purtat prin Bucureşti până să ajungă la restaurantul „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, acolo unde au dat de „trimişii diavolului“: chefii Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sotin Bontea. 

„Sunteţi pregătiţi să intraţi în Iad şi să ieşiţi învingători? Să nu dea dracu' să intrăm noi în schemă că vă punem direct în cazanul cu smoală“, i-a avertizat Bontea pe cei 20 de concurenţi. „Vă pregătiţi să ardeţi în Iadul bucătarilor“, le-a spus şi Florin Dumitrescu.

Emisiunea a expus şi decorul impresionant, pe un platou de filmare dotat cu tehnologie de ultimă oră. Show-ul produs de Mona Segall este filmat 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, pentru acea  sta folosindu-se 60 de camere. Decorul emisiunii a fost proiectat de Petre Ţulea, fiind format din restaurantul cu o capacitate de 100 de persoane, două bucătării şi casa în care stau concurenţii pe toată durata concursului. Participanţii au la dispoziţie două bucătării dotate cu utilităţi moderne, aceştia lucrând cu ingrediente autohtone, cât şi exotice. Aprovizionarea cu alimente are loc zilnic, iar la finalul unei zile de muncă, aproximativ 200 de obiecte merg la curăţat.

Concurenţii au fost aduşi în „Iad“ cu ochii acoperiţi FOTO Antena 1

image

Chefii le-au explicat condiţiile stricte ale funcţionării restaurantului „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“, chef Florin Dumitrescu fiind promovat drept resposabil faţă de acţiunile acestora, cel puţin pentru moment. Dumitrescu i-a introdus şi pe sous-chefii Alex Petriceanu (D’Artagnan) şi Mimi, foşti participanţi la „MasterChef“, şi i-a avertizat pe actualii concurenţi că va înjura dacă va fi nemulţumit. Prima sarcină a concurenţilor a fost realizarea unui preparat-autograf, cel care să îi reprezinte cel mai bine.

Concurenţii „Hell's Kitchen - Iadul Bucătarilor” FOTO Antena 1

image

În tot acest timp, una dintre concurente, Elena Pădurariu, a povestit cum emisiunea speră să fie şansa ei de a reuşi în bucătărie, după ce şi-a deschis, pe rând, un sex shop online, apoi un laborator pentru patiserie. Augustin Pop a mărturisit că şi-a descoperit pasiunea pentru gătit în închisoarea, acolo unde a executat cinci ani de zile pentru o bătaie aplicată unui băiat. Fosta profesoară Flavia Lascu, rebela emisiunii, a ales să cinstească participarea la „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ printr-un tatuaj, unul dintre multe altele pe care le are pe corp.

image

Florin Dumitrescu, intransigent FOTO Antena 1

„Ia porcul de aici, e viu, guiţă“

Jurizarea farfuriilor-semnătură s-a făcut între echipa băieţilor şi cea a fetelor. Denis Carculea, cea care a gătit un muşchi de porc, l-a iritat pe Sorin Bontea cu felul în care a fost preparat: „Ia porcul de aici, e viu, guiţă“, a zis cheful. Preparatul lui Valentin Gheorghe a avut parte de o jurizare şi mai dură: „E vomitat de două ori, pleacă de aici“, a spus acelaşi Bontea. „E un c***t cu moţ“, i-a mai spus el zâmbăreţului Dany Jinariu.

Sorin Bontea, nemulţumit de calitatea preparatelor FOTO Antena 1

image

Jurizarea a ajuns la un egal, astfel că chefii au decis să apeleze la o altă soluţie pentru a stabili câştigătorul. Primii care au găsit tunicile cu numele înscris pe ele deveneau câştigători. Băieţii, în albastru, au fost mai rapizi şi au fost răsplătiţi şi cu un tratament special: masaj, şampanie, gustări, totul în timp ce fetele, în roşu, au fost forţate să care toate bagajele şi să pregătească camerele de dormit. Mai mult, în timp ce băieţii se distrau ele nu au avut voie la duş, iar dimineaţa au fost nevoite să pregătească micul-dejun.

image

Echipa fetelor, pedepsită de chefi FOTO Antena 1

image

Echipa băieţilor, în timpul preparării farfuriilor-semnătură FOTO Antena 1

Flavia Lascu, prima concurentă care părăseşte show-ul

În ciuda dorinţei sale oarecum ironice de a părăsi show-ul mai devreme, Flavia a fost nevoită să meargă la spital, medicii intervenind după ce concurenta a acuzat dureri grave la spate. Dorul de copii, stresul, lipsa hranei şi hernia de disc şi-au spus cuvântul, iar Flavia a cedat. „Bucătăria pentru mine e inima mobilată frumos, iar inima e copilul meu“, a spus Flavia care a repetat că îşi doreşte să plece cât mai repede. „Ca să joci atâta timp teatru ori eşti prea bun, ori ţi-ai ratat cariera“, a fost una dintre înţepăturile aruncate de un concurent. Chefii i-au îndeplinit acesteia dorinţa, permiţându-i să plece acasă.

Primul episod din „Hell’s Kitchen - Iadul Bucătarilor“ s-a terminat înconjurat de mister, o concurentă necunoscută făcându-şi apariţia înainte ca chefii să traseze următoarea sarcină.

Pe pagina de Facebook a emisiunii, comentatorii au avut păreri mixte despre primul episod. „Ne-ar plăcea să vedem în HD“, a scris Radu A. Dobra. „Emisiunea e mult prea dură“, a comentat o fană, în timp ce mai mulţi utilizatori au remarcat „amprenta Monei Segal“ asupra show-ului produs pentru Antena 1.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite