FOTO „X Factor“: bătălia continentelor

FOTO „X Factor“: bătălia continentelor

Cel de-al treilea sezon al emisiunii începe duminică, 22 septembrie, de la ora 20.30, la Antena 1. Competiţia aduce concurenţi de pe patru continente, dar şi schimbări în regulament.

După două sezoane câştigate de băieţi, Andrei Leonte (2011) şi Tudor Turcu (2012), Dan Bittman, unul dintre membrii juriului, crede că e timpul să câştige şi o fată. Schimbarea ar putea fi însă şi mai mare, iar marele premiu de 120.000 de euro ar putea ajunge chiar pe alte meleaguri, căci anul acesta diversitatea este cuvântul de ordine la „X Factor“.

Concurenţi din Nigeria, Italia, Cuba, Columbia şi China, alături de mii de români, au venit la preselecţiile desfăşurate în  Bucureşti şi în oraşele din ţară. Ca noutate pentru al treilea sezon, limita de vârstă pentru înscriere a fost coborata la 14 ani, astfel că una dintre categorii va fi 14 - 25 ani.

„«X Factor» e mai divers ca oricând. Am întâlnit concurenţi din Nigeria, Italia, Cuba, Columbia, ba chiar şi China, oameni pasionaţi, care simt muzica şi care merită un loc în showbiz“, a declarat Delia Matache.

Va câştiga o fată?

Dacă Dan Bittman îşi doreşte o câştigătoare, Cheloo, poate cel mai intransigent mebru al juriului, are un singur criteriu: performanţa. „Nu-mi fac niciodată planuri. Vreau să văd evoluţie la «X Factor», nu mă interesează dacă învingătorul va fi o fată, un băiat sau un grup, trebuie doar să fie extrem de  bun. Dacă din zece concurenţi nu-mi place niciunul, n-o sa am nicio problemă să-i elimin“, a spus rapperul.

O concurentă blondă a încercat să-l seducă pe Cheloo

În primele etape ale talent show-ului, decizia în ceea ce priveşte concurenţii care merg mai departe va aparţine juriului. După etapa audiţiilor, urmează tabăra de pregătire. Toţi cei care au primit un răspuns afirmativ din partea membrilor juriului intră într-un cantonament de trei zile. După această etapă de pregătire vor rămâne 24 de semifinalişti. Publicul va avea în schimb ultimul cuvânt în marea finală şi va vota câştigătorul.

Prima ediţie a show-ului, difuzată la Antena 1 duminica aceasta, de la 20.30, va aduce concurenţi care vor stârni hohote de râs în sală, dar şi voci foarte bune. Vă mai amintiţi, cu siguranţă celebrul refren „Ea este Dana, colega mea/Şi vreau diseară să mă plimb cu ea“. Florin Ristei, solistul trupei Amicii, care a lansat acest hit în anii 2000, a crescut acum şi a venit la „X Factor“ în calitate de concurent.

Florin are 25 de ani şi propria trupa – Freestay, cu care cântă săptămânal în cluburi şi la evenimente mondene.  Prietenii lui ştiau cât de mult îşi doreşte să revină în atenţia publicului, aşa că anul acesta l-au convins să participe la preselecţiile concursului.

Florina mărturisit că, de-a lungul vieţii a făcut sacrificii imense de dragul muzicii şi că au fost momente în care pur şi simplu nu avea ce să mănânce, dar nu a renunţat. Visul tânărului este să cânte pe un stadion plin.

La audiţii, el a ales să interpreteze în faţa juriului o piesă dificilă, „Grace Kelly“ (a lui Mika), dar s-a descurcat foarte bine, impresionându-i pe cei trei. Astfel , la finalul momentului artistic, toţi doreau să-i fie mentori.

Vin profesioniştii

Referitor la nivelul acestui sezon, Dan Bittman a spus: „Sunt diferenţe majore. Participanţii şi-au dat seama că suntem un concurs serios şi anul ăsta e jale, dar în sensul bun, pentru că va fi o concurenţă fabuloasă. Vin cântăreţi din ce în ce mai buni, puşi pe treabă, pentru că s-au prins că «X Factor» nu e doar un show de televiziune.

Juriul X Factor: Dan Bittman, Delia şi Cheloo

„Sunt vreo 20-30 de concurenţi din care aş face mâine vedete. Dacă ar fi producători aici, imediat ar semna contracte cu ei, sunt oameni profesionişti care trebuie să fie văzuţi şi trimişi în turnee“, a conchis artistul.

„Amicul“ lui Cheloo

Deşi au trecut mai mulţi ani de când Florin nu s-a mai aflat în prim-plan, cei trei membri ai juriului şi-au amintit imediat de el. „Am venit pentru că simt că lumea m-a uitat. Am lipsit prea mult şi, de ce să nu recunosc, am fost puţin frustrat de chestia asta“ a mărturisit cântăreţul, iar Cheloo a completat imediat: „Frate, şi eu sunt frustrat! De ce ai revenit? Mi-ai distrus tinereţea!” „Păi am venit să îţi distrug şi vârsta asta de după tinereţe!” a continuat Florin gluma. Cheloo l-a obligat să mai cânte o dată refrenul melodiei „Dana“: „E un cântec care trebuie să te urmărească toată viaţa, şi am să mă ocup personal de asta“. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: