Dan Antonescu, fostul şef de la „Omoruri“, va realiza o nouă emisiune, la TVR 1. Ce puteţi vedea în prima ediţie

Dan Antonescu, fostul şef de la „Omoruri“, va realiza o nouă emisiune, la TVR 1. Ce puteţi vedea în prima ediţie

Colonelul în rezervă Dan Antonescu va analiza cauzele profunde care duc la comiterea unor crime oribile FOTO David Munteanu/ Adevărul

Colonelul în rezervă Dan Antonescu aduce o nouă emisiune pe postul public de televiziune. „Anchetele Comisarului Antonescu“ va debuta în această seară, de la ora 23:30, la TVR 1.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pornind de la prezentarea unor dosare de infracţiuni grave rezolvate de Poliţia Română în care există o sentinţă definitivă a justiţiei, această nouă emisiune a Televiziunii Române îşi propune să treacă dincolo de senzaţionalul ieftin şi să analizeze cauzele profunde care duc la comiterea unor crime oribile sau a unor infracţiuni de mare violenţă. Odată aflate aceste cauze, cu sprijinul psihologilor sau criminologilor, se pot trage concluzii pe baza cărora se pot găsi şi modalităţi mai bune prin care pot fi prevenite asemenea fapte.

Crimele „cu repetiţie” ar trebui să dea de gândit. Multe victime s-ar fi putut proteja de criminali, de violatori sau de hoţi, dacă ar fi înţeles pericolul. Începînd de săptămîna aceasta, emisiunea „Anchetele Comisarului Antonescu“ va dezvălui, în fiecare vineri, la TVR 1, de la ora 23:30, câteva situaţii similare pe care trebuie să le cunoaştem şi să le înţelegem, pentru a nu ajunge în situaţii fără ieşire.

Răzbunări, crime pasionale, răfuieli care degenerează în crime, între prieteni sau între necunoscuţi, membri ai familiei pe care nu i-ar suspecta nimeni că şi-ar putea ucide rudele şi multe alte tragedii par a fi fost făcute conform unor tipare, deşi autorii sau victimele nu au nimic în comun, în afară de situaţiile asemănătoare.

  

Colonelul în rezervă Dan Antonescu, care este şi blogger „Adevărul“, este cunoscut publicului atât pentru cariera sa de ofiţer criminalist, cât şi pentru emisiunile realizate. Acesta va prezenta cazuri asemănătoare, cu autori diferiţi, în care victimele ar mai fi avut o şansă de scăpare, dacă ar fi înţeles pericolul în care se află. Analizând cazuri din perioade diferite, din zone diferite ale ţării, comise de autori care, aparent, nu au absolut nimic în comun, Dan Antonescu prezintă situaţiile în care vigilenţa ar fi putut salva viaţa victimei. Un om bine informat se poate proteja în faţa răufăcătorilor, evitând situaţiile fără scăpare, iar emisiunea „Anchetele Comisarului Antonescu“ aduce în faţa publicului acele elemente pe care trebuie să le avem în vedere tot timpul, chiar dacă trăim cu impresia că nu ni s-ar putea întâmpla nouă aşa ceva.

În prima ediţie, telespectatorii îl vor putea cunoaşte pe unul dintre cei mai sadici criminali români în viaţă: Gheorghe Toma. Are la activ cinci crime plus alte condamnări mai mici pentru furturi sau proxenetism, „mizilicuri“ cum le spune el, dar a beneficiat până acum de şapte ori de eliberare condiţionată. Mai are doar cinci ani de stat la puşcărie şi declară în faţa camerei de filmare că aşteaptă cu nerăbdare clipa liberării pentru că are o listă întreagă de oameni cărora le va face felul. După ce le-a ucis şi le-a tranşat pe fiica şi pe concubina sa, crime pe care le-a recunoscut după zece ani în care nu s-a mai ştiut nimic despre aceste femei, Toma, alintat Ghiţă sau Tomiţă, spune că la ieşirea din puşcărie va face în aşa fel încât el să rămână ultimul om în viaţă din întreaga lui familie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările