Concurenţii „MasterChef“ au gătit cu „amintiri“, într-o ediţie în care lacrimile şi reproşurile s-au îmbinat perfect

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţii „MasterChef“ au gătit cu „amintiri“ în cea mai nouă ediţie a emisiunii culinare de pe Pro TV, tensiunile dintre aceştia neîncetând să apară. Trei foşti câştigători ai show-ului le-au venit în ajutor celor intraţi la testul sub presiune, obstacol în urma căruia un alt participant a părăsit competiţia.

Cel mai nou episod din „MasterChef“ a avut toate ingredientele unui show de succes. Amintirile au reprezentat „ingredientele“ de bază ale unei probe în care concurenţii au gătit cu sufletul preparatele favorite ale membrilor familiei. Lacrimile i-au cuprins pe participanţi, însă cu toată emoţia generată mulţi dintre aceştia au uitat regulile bucătăriei „MasterChef“. Pe cât de spumoasă, pe atât de dificilă a fost a doua probă în care concurenţii au avut de „asortat“ gustul berii cu un preparat specific. Tensiunile nu au încetat să apară, Sisserman fiind în centrul atenţiei. Testul sub presiune a propus o mâncare inspirată din filme, iar încă un concurent a părăsit competiţia. 

Cele mai importante momente ale emisiunii:

Amintirile au fost „ingrediente“ de bază în prima probă a emisiunii „MasterChef“. Fiecare dintre cei rămaşi în concurs au primit scrisori din partea celor dragi. Lacrimile nu au contenit, toţi concurenţii amintindu-şi că dincolo de probe, de critici şi de marele premiu există oameni care îi iubesc aşa cum sunt ei. O probă perfectă, după cum a numit-o Andreea, participanţii au gătit cu sufletul cele mai dragi reţete pentru persoanele apropiate. „Ştiu că proba asta are o încărcătură emoţională mare, dar numai unul va câştiga imunitatea, daţi tot ce e mai bun din voi“, i-a încurajat chef FOA, odată ce entuziasmul concurenţilor a fost la un nivel ridicat.

image

Concurenţii, cuprinşi de emoţii FOTO Pro TV/Facebook

Cuprinşi de emoţie, concurenţii au omis unul dintre criteriile de bază de la „MasterChef“: aspectul vizual. Paul Sisserman, poreclit şi „Mihai Viteazul“, a fost iaraşi criticat de colegii lui după ce a continuat să găsească după semnalul chefilor. Supărarea colegilor a fost cu atât mai mare cu cât chefii au gustat din farfuria lui Paul. Farfuria lui Tudor a fost catalogată drept cea mai bună, astfel că acesta a putut să trimită un mesaj tatălui său. În top trei cele mai bune farfurii au urmat Sisserman şi Odette, cea din urmă fiind declarată câştigătoarea primei probe.

Avantajul lui Odette a constat în distribuirea mai multor feluri de bere (blondă, brună, arămie şi nefiltrată), dar care să nu fie băută, ci asortată sau „gătită“. Restul colegilor ei au fost nevoiţi să gătească un preparat a cărui aromă să se potrivească cu gustul tipului de bere primit.

Sisserman şi Rasty au primit bere nefiltrată, Odette făcându-şi cunoscută strategia de a-i „sabota“ pe aceştia. Petrică a spus că Odette încearcă doar să lovească în centrul „pietrei“ formată de cei doi.

Proba nu s-a încheiat înainte ca Odette să îşi consume aşii din mânecă: ea a primit vizita mamei şi surorii sale, apoi a fost pusă de chefi să aleagă două fafurii, prin care a putut salva doi concurenţi. Odette a ales, printre altele, farfuria Patriciei, despre care chefii au spus că a salvat-o din prietenie. Tudor a fost criticat de chefi pentru lipsa de creativitate, lui Sisseman i s-a reproşat că a greşit grav, la fel şi Mirabelei, în timp ce preparatul lui Petrică a mers „de supărare“ cu berea. Issadora a reuşit să facă una dintre cele mai frumoase farfurii din concurs, fiind prima care a fost salvată.

image

Preparatele lui Tudor şi Sisserman, aspru criticate FOTO Pro TV/Facebook

Finalul probei cu numărul doi i-a prins la testul sub presiune pe Silviu, pe Sisserman şi pe Andreea. În această etapă, trei foşti câştigători ai concursului au fost invitaţi în platou pentru a-i ajuta pe concurenţi. Aida Parascan, câştigătoarea sezonului doi, Elena Lasconi, învingătoarea din sezonul trei, şi Jessica Zamfir, câştigătoarea din ediţia a patra, au venit lângă concurenţi pentru a-i ajuta cu sfaturi practice. Sisserman a făcut echipă cu Elena Lasconi, Andreea cu Jessica Zamfir, iar Silviu cu Aida Parascan.

image

Silviu a făcut echipă cu Aida Parascan, câştigătoarea sezonului doi FOTO Pro TV/Facebook

Mâncarea inspirată din filme a fost tema probei. „Love Story“ (Andreea) „Ratatouille“ (Silviu), „No Reservations“ (Sisserman) au fost producţiile tematice alese de concurenţii intraţi la proba sub presiune. Sisserman a fost iar taxat de colegii de la balcon după ce acesta a gustat cu o lingură pe care a introdus-o în repetate rânduri în preparat, încălcând astfel o regulă igienică a bucătăriei. În ultimul sfert de oră, concurenţii „MasterChef“ s-au descurcat fără ajutorul câştigătorilor emisiunii culinare.

Preparatul lui Sisserman a fost „lipsit de personalitate“, Andreea a uitat să îşi însiropeze desertul, iar Siviu a realizat un preparat demn de „Terminator“. „Silviu ai omorât mielul a doua oară, dar te-ai descurcat bine la garnitură şi la sos“, a spus chef Adrian Hădean. „Un preparat mediocru“, i-a zis chef Patrizia Paglieri lui Sisserman. Deşi Sisserman se credea învins, Silviu a fost cel care a plecat acasă.

image

Sisserman, Silviu şi Andreea, la testul sub presiune FOTO Pro TV/Facebook

TV



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite