Demis Roussos a murit. Secretele căsniciilor artistului grec. Fosta doamnă Roussos: „Demis iubeşte mult femeile şi femeile îl iubesc mult pe el“

Demis Roussos a murit. Secretele căsniciilor artistului grec. Fosta doamnă Roussos: „Demis iubeşte mult femeile şi femeile îl iubesc mult pe el“

Demis Roussos şi Pamela Roussos-Raţiu  FOTO: arhiva Pamelei Roussos-Raţiu

Demis Roussos a murit, la vârsta de 68 de ani, în noaptea de sâmbătă spre duminică. Fosta soţie a artistului, Pamela Roussos-Raţiu, este în drum spre Atena, dar nu doreşte să facă nicio declaraţie în acest moment. Artistul a fost căsătorit de trei ori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vestea că Demis Roussos a murit a fost făcută publică de către jurnalistul Nikos Aliagas, un prieten apropiat al muzicianului. Ulterior, fiica lui Demis Roussos, Emilie, a confirmat moartea artistului pentru publicaţia „Le Figaro“.

Grecul a fost căsătorit cu Pamela Roussos-Raţiu, directorul executiv al Fundaţiei Raţiu de la Turda. Aceasta se află în drum spre Atena şi nu a dorit să facă vreo declaraţie, potrivit PR-ului Fundaţiei Raţiu.

Demis Roussos a fost căsătorit de trei ori. Într-un interviu pentru „Adevărul“, din septembrie 2014, fosta doamnă Roussos, actuala doamnă Raţiu, povesteşte că pentru ea Demis Roussos nu era artistul, ci omul pe care l-a îndrăgit foarte mult, omul cu care se bătea cu perne şi care o trezea la 3.00 dimineaţa ca să o întrebe ce cravată să poarte a doua zi.

  Demis Roussos a murit. „Weekend Adevărul“: Cum era viaţa alături de o vedetă internaţională?

 
„Pentru mine, nu era Demis Roussos vedeta, eu îi ziceam „Papa“, iar eu pentru el eram „Mumsy“. De asemenea, îi mai spuneam Higgins (n.r. – personajul principal din piesa „Pygmalion“ a lui George Bernard Shaw – profesorul de fonetică Higgins), pentru că vorbea fluent opt limbi. Putea să-ţi spună aproape din ce zonă provii din Anglia sau din alte ţări ale căror limbi le vorbea în funcţie de accentul pe care-l aveai. Avea o ureche muzicală foarte ascuţită. Era şi foarte amuzant. 
 
Râdeam foarte mult împreună, pentru mine nu era Demis Roussos artistul, ci era omul pe care l-am îndrăgit foarte mult. Acasă nu era vedetă, ci omul cu care mă băteam cu perne şi care mă trezea la 3.00 dimineaţa să mă întrebe ce cravată să poarte pentru un eveniment televizat din ziua următoare. Ne amuzam când mă punea să-i bat la maşină contractele în limba franceză, deşi eu nu ştiam franceză. Am avut o viaţă extraordinară, ne amuzam foarte mult. 
 

„Weekend Adevărul“: Relaţia dumneavoastră cu Demis Roussos s-a manifestat şi în plan profesional?

 
Lucram foarte mult să-l ajut pe Demis, am fost PR-ul său. Ţineam legătura cu revistele, cu ziarele, lucram cu producătorii din diferite ţări unde urma să aibă concerte. Lucram la organizarea concertelor. Mă ocupam de promovare. Îmi plăcea ceea ce făceam.  
Demis Roussos a murit. În această imagine apare alături de familie
 
 „AM DUS O VIAŢĂ DE FAMILIE FOARTE GRECEASCĂ“
 

„Weekend Adevărul“: Cum v-aţi înţeles cu copiii lui Demis Roussos?

 
La un moment dat, am cumpărat o vilă în Atena, lângă vechiul port, care a devenit un punct de întâlnire pentru toţi membrii familiei. Am botezat-o „Alexandria“, după numele oraşului unde s-a născut Demis. Acolo mi-am crescut fiul vitreg, pe Cyril, Kirilos în greacă, şi acolo venea des fiica lui Demis, Emily. Astăzi suntem foarte apropiaţi. Sunt mândră de modul în care l-am crescut pe Cyril, care e acum un DJ foarte cunoscut în Atena. E căsătorit cu o tânără din Serbia şi are doi copii. Emily este managerul lui Demis şi mă văd cu ea atunci când vine împreună cu tatăl ei la Bucureşti cu ocazia concertelor. Am dus o viaţă de familie foarte grecească, cu multă distracţie, avem sute de fotografii de atunci. Vacanţele erau foarte frumoase, de obicei ţineau circa trei luni, pe toată perioada verii. Atunci, închiriam iahturi, mergeam pe insule, ne distram mult. Insulele mele preferate sunt Skopelos, Antipaxos şi Hydra. Am petrecut ceva vreme pe acele insule. Mi-a plăcut să trăiesc în Grecia.
 
„NU ERAM GELOASĂ ŞI NICI NU M-AR FI AJUTAT“
 

„Weekend Adevărul“: Statutul de vedetă şi faptul că multe femei îl „vânau“ au avut un impact negativ asupra vieţii de familie?

 
S-a discutat la un moment dat ideea ca Demis să-şi scrie autobiografia. El a refuzat, întrucât editurile voiau să scoată în evidenţă partea de scandaluri şi bârfe a vieţii sale. Demis a fost căsătorit de trei ori. El a crezut întotdeauna că viaţa privată e viaţă privată şi o carte autobiografică ar trebui să se concentreze pe cariera lui muzicală. Pot spune însă că Demis iubeşte mult femeile şi femeile îl iubesc mult pe el. 
 
Vă puteţi imagina că a avut o viaţă colorată din acest punct de vedere, la fel ca şi Vangelis sau ca orice alt muzician, de altfel. Eu nu eram geloasă şi nici nu m-ar fi ajutat cu nimic să fiu. Nu mă îngrijora faptul că vreo femeie îl vâna pe undeva. Nu ştiu ce aş fi făcut dacă înainte de a mă căsători cu Demis mi-ar fi spus cineva: „Ar trebui să fii conştientă de riscurile pe care le are implicarea într-o relaţie cu o vedetă internaţională“. Oricum, sfatul acesta l-aş da şi eu unei femei care vrea să facă un astfel de pas. Nu e uşor să fii soţia unei vedete, e o provocare, trebuie să ai temperamentul potrivit şi psihicul potrivit pentru a putea să trăieşti în aceste condiţii. Oricum, eu nu mă uitam prin lucrurile lui şi viaţa lui privată a fost foarte privată pentru mine. Aşa ne-am păstrat relaţia timp de zece ani şi asta a fost povestea noastră“.
 
Demis Roussos şi una dintre fostele soţii
 
„Era prima dată când mă părăsea un bărbat“
 

„Weekend Adevărul“: Ce s-a întâmplat după zece ani de căsnicie cu Demis Roussos?

 
Pamela Raţiu: Demis a avut o criză a vârstei mijlocii pe la 48 de ani, mulţi bărbaţi păţesc asta. Pot să spun povestea azi, pentru că nu mai contează, dar atunci am refuzat s-o spun. Deci, timp de 18 luni, Demis a fost în căutarea vieţii, perioadă în care eu am suferit mult. Apoi a plecat la Paris şi s-a îndrăgostit. Am reacţionat cu umor, pentru că a fost aşa de dureros pentru mine încât singurul mod în care puteam să fac faţă a fost să blochez lucrurile acestea. 
 
El a cerut divorţul şi, după şase luni agitate, am fost de acord. Divorţul s-a terminat în 1994. Nu am vrut să pun presiune pe nimeni. Nu am mers la presă, să spun ce s-a întâmplat. Am spus doar că am ajuns să ne răcim. Am o problemă cu femeile care spun tot presei sau sunt răzbunătoare. Atunci nimeni nu ştia ce se întâmplase. Eu şi Demis am rămas buni prieteni. Cred că Demis a avut regrete, mi-a spus-o de multe ori. A spus când eram cu Indrei la Paris: „Ea a fost cea mai bună nevastă pe care am avut-o“. 
 
Mi-au spus-o şi copiii lui. Ce a fost a fost şi ce e e. Eu nu trăiesc în trecut, ci în prezent. Suntem prieteni buni, el îmi spune tot „Mumsy“, iar eu îi spun tot „Papa“. (n.r. interviul a fost făcut în septembrie 2014)
„MANUALUL FEMEII DIVORŢATE“
 

„Weekend Adevărul“: Cum aţi reuşit să treceţi peste acest eveniment nefericit?

 
Am scris „Manualul femeii divorţate“, care m-a ajutat foarte mult. Este vorba despre o serie de articole publicate într-o revistă din Grecia, despre cum să te pui pe picioare în astfel de situaţii. Oricine se simte rău când trece printr-un divorţ. Nu trebuie să stai acasă şi să suferi, uită-te la partea bună a lucrurilor, bucură-te de spaţiul pe care îl ai, du-te la cumpărături, ieşi în oraş, dormi în mijlocul patului. Cred că după o vreme, într-o relaţie, femeile nu mai au grijă de ele, punându-l pe celălalt înainte, iar oamenii au tendinţa să profite de această situaţie.
 
Încep să le privească în altă lumină. Trebuie să faci schimbări şi eu am început să fac asta. Mi-am scurtat fustele, am început să ies în oraş. Înainte, eram invitată la toate evenimentele, dar nu m-am dus niciodată fără Demis. Eram o nevastă de casă perfectă. Brusc am început să fiu peste tot. A fost un şoc pentru el să mă vadă şi nu a putut face nimic, a luat la cunoştinţă. Eu nu am pus presiune din punct de vedere financiar, nici nu l-am vorbit de rău, motive pentru care mă respectă şi suntem încă buni prieteni.
 
Era prima dată când mă părăsea un bărbat, de obicei eu făceam pasul acesta, dar sunt lecţii de învăţat din orice. Cea mai importantă lecţie pentru mine a fost faptul că o nevastă trebuie să lucreze în mod constant la relaţie. Recunosc că asta a fost o slăbiciune de-a mea, să iau oamenii de buni, pentru că sunt acolo, dar trebuie să ai grijă, în mod constant, de sentimentele lor. Ştiu că Demis a regretat că a divorţat de mine, dar nu poţi merge înapoi, ci numai înainte“.
 

Pamela Raţiu a scris o serie de articole pe tema "supravieţuirii" după divorţ
 
 
Mai puteţi citi:
 
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările