Regizorul Cornel Gheorghiţă şi actorul Serge Riaboukine deschid „Cripta” la Adevărul Live

Regizorul Cornel Gheorghiţă şi actorul Serge Riaboukine deschid „Cripta” la Adevărul LIVE 

Regizorul român Cornel Gheorghţă şi actorul francez Serge Riaboukine au fost invitaţii jurnalistului Florin Ghioca la Adevărul Live. Cei doi vor avea, în această seară, premiera oficială a filmului „Cripta”, al doilea lungmetraj al românului.


 
Serge Riaboukine, actor cu zeci de filme (Comme une image, Capone, Angel-A sau Peau d’homme coeur de bête, pentru care a câştigat premiul de interpretare la festivalul de la Locarno în 1999) şi piese de teatru în portofoliu, face un rol memorabil în Cripta.
 
Cripta este o dramă în regia lui Cornel Gheorghiţă, după un scenariu de Jean Samouillan. Din distribuţie fac parte: Serge Riaboukin (Leduc), Camelia Pintilie (Cătălina), Constantin Florescu, Gabriel Spahiu (Popescu) şi Sanda Toma. Imaginea filmului este semnată de Dorian Drăgoi, scenografia îi aparţine lui Mihnea Tăutu, iar montajul lui Nathalie Mougenot. Cornel Gheorghiţă este regizor, producător şi scenarist, şi predă cursuri de cinema din 1991 la ESAV (Ecole Supérieure d’Audiovisuel, Univ. Toulouse II), iar din 2001 la ESMA (Ecole Supérieure des Métiers Artistique) Toulouse.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: