Filmul cu cele mai mari încasări din istorie: a depăşit „Avatar“, campion al box office-ului timp de zece ani VIDEO

Filmul cu cele mai mari încasări din istorie: a depăşit „Avatar“, campion al box office-ului timp de zece ani VIDEO

„Avatar“ a avut, timp de 10 ani, cele mai mari încasări

O producţie Disney-Marvel a generat încasări de aproximativ trei miliarde de dolari, la nivel global, devenind astfel filmul cu cele mai mari încasări din istorie, potrivit boxofficemojo.com.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Avengers: Endgame“, regizat de Anthony şi Joe Russo, este filmul care a generat cele mai mari încasări din istorie, 2, 79 miliarde de dolari, depăşind „Avatar“ al lui James Cameron, campion al box office-ului timp de zece ani.
 
Filmul se afla la 500.000 de dolari în urma „Avatar“, diferenţă recuperată weekendul trecut, scrie Variety, citat de news.ro. 
 
La nivel nord-american, „Avengers: Endgame“ a generat încasări de 854 de milioane de dolari, ocupând locul al doilea în Statele Unite, după „Star Wars: The Force Awakens“ (936 milioane de dolari).

Cele mai bune pieţe pentru distribuţia lungmetrajului au fost China (629 milioane de dolari), Marea Britanie (114 milioane de dolari), Coreea de Sud (105 milioane de dolari), Brazilia (85 de milioane de dolari) şi Mexic (77 milioane de dolari).
 
   
Luna trecută Disney a relansat filmul, o versiune adăugită, în efortul de a depăşi „Avatar“.
 
De când Disney a cumpărat Fox cu 71,3 miliarde de dolari, „Avatar“ este parte a imperiului. Acest lucru semnifică faptul că Buena Vista deţine şapte dintre primele zece filme cu cele mai mari încasări din toate timpurile.
 
„Avengers: Endgame“ a debutat în luna aprilie a acestui an şi a fost filmul cu cele mai mari încasări la nivel global în weekendul de debut, cu 1,2 miliarde de dolari, şi a înregistrat cel mai bun debut nord-american, cu 357 milioane de dolari, şi internaţional, cu 866 milioane de dolari. Filmul a avut un buget de producţie de 356 de milioane de dolari.
 
Cel de-al 22-lea film din Universul Marvel îi are în distribuţie pe Robert Downey Jr. (Iron Man), Chris Evans (Captain America), Brie Larson (Captain Marvel), Chris Hemsworth (Thor), Scarlett Johansson (Black Widow), Mark Ruffalo (Hulk) şi Paul Rudd (Ant-Man). 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: