VIDEO Actorul Richard Kiel, faimos pentru rolul negativ din „James Bond“, a murit la vârsta de 74 de ani

VIDEO Actorul Richard Kiel, faimos pentru rolul negativ din „James Bond“, a murit la vârsta de 74 de ani

Actorul american Richard Kiel a devenit celebru pentru interpretarea personajului negativ Jaws din franciza „James Bond“

Actorul american Richard Kiel, celebru pentru interpretarea personajului negativ Jaws din franciza „James Bond“, a murit la vârsta de 74 de ani, miercuri, într-un spital din Fresno, California, cu trei zile înainte de a împlini 75 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Kiel era internat la Saint Agnes Medical Center, iar anunţul morţii sale a fost făcut de purtătoarea de cuvânt a spitalului, care nu a dat detalii despre cauzele decesului, invocând regulile privind confidenţialitatea.

Richard Kiel, cu o înălţime de 2,2 metri, a fost unul dintre personajele cel mai uşor recognoscibile din franciza „James Bond“, interpretând rolul lui Jaws, un răufăcător cu o proteză metalică în gură, în filmele „Spionul care mă iubea“, din 1977, şi „Moonraker“, din 1979, ambele alături de Roger Moore, care juca rolul faimosului agent 007.

„(n.r. - Richard Kiel) a fost un prieten loial şi un client de peste 35 de ani, un soţ şi un tată minunat şi nu era doar un actor uriaş, era un om uriaş“, a declarat Steve Stevens, agentul lui Kiel.

Originar din Detroit, Kiel se retrăsese din lumea actoriei după ce, în urmă cu câţiva ani, a fost implicat într-un accident de maşină, având probleme în a se deplasa. Actorul continua însă să participe la evenimente legate de filmele din seria „James Bond“.

Richard Kiel a lucrat şi în televiziune, unde a jucat în serialul TV „The Man from U.N.C.L.E“, din 1964, „The Wild Wild West“ şi „Barbary Coast“, din 1975. În 1996 a jucat alături de Adam Sandler în filmul „Ghinionistul“, iar, în 2010, a fost vocea personajului negativ Vlad din filmul de desene animate „O poveste încâlcită“.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările