Cine era Halyna Hutchins, directoarea de imagine împuşcată mortal de Alec Baldwin: o tânără speranţă iubită de toţi

Cine era Halyna Hutchins, directoarea de imagine împuşcată mortal de Alec Baldwin: o tânără speranţă iubită de toţi

FOTO IMDB

Halyna Hutchins, regizoarea de imagine care a murit după ce a fost împuşcată de actorul american Alec Baldwin cu un pistol de recuzită pe platoul de filmare, era considerată una dintre vedetele în ascensiune ale lumii cinematografice americane, relatează L.A. Times.

Ştiri pe aceeaşi temă

În 2019, revista American Cinematographer a spus despre ea că era între cele mai promiţătoare figuri de la Hollywood şi un star în ascensiune, iar în 2020 ea a lucrat la filmul independent cu supereroi Archenemy. Regizorul Archenemy, Adam Egypt Mortimer, a spus pentru BBC că „este cu adevărat incredibil” că ea a murit pe un platou de filmare.

Halyna Hutchins s-a născut în Ucraina în anul 1979 şi a crescut într-o bază militară sovietică de la Cercul Polar. Ea a urmat cursurile Universităţii Naţionale din Kiev unde a obţinut o diplomă în jurnalism internaţional. Ea şi-a început cariera ca jurnalist de investigaţie, lucrând pentru mai multe companii britanice care au realizat documentare despre subiecte din Europa de Est.

Cariera în cinematografie a început-o când s-a mutat în Los Angeles şi a avut la bază inspiraţia oferită de cineaşti precum Cristopher Doyle şi Serghei Urusevski. În LA a lucrat în diferite poziţii de producător asistent, filmând în acelaşi timp şi scurtmetraje proprii.

La recomandarea producătorului laureat al Premiului Emmy Robert Primes, ea s-a înscris la Conservatorul Institutului American de Film în 2013 unde a obţinut o diplomă de Master in Fine Arts doi ani mai târziu.


FOTO Instagram

A lucrat şi la Hollywood, având contribuţii la filme mari precum Blindfire, dar şi un film de groază, Darlin', regizat de Pollyanna McIntosh.

În 2018 ea a fost una dintre cele 8 femei selectate să participe la prestigiosul program Fox DP Lab organizat de studioul 21st Century Fox pentru regizorii de imagine cinematografică.

Actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou de filmare din New Mexico şi a împuşcat mortal o femeie, iar un bărbat a fost rănit.

Conform poliţiei, actorul a tras cu arma în timpul filmărilor pentru westernul Rust, a cărui aţiune se petrece în secolul al XIX-lea, relatează BBC.
 
Detectivii investighează incidentul care a avut loc la Bonanza Creek Ranch, o locaţie populară de filmare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările