Eric Clapton, mărturisiri despre boala de care suferă: „Surzesc şi abia îmi mai pot folosi mâinile. E incredibil că mai sunt încă aici“

Eric Clapton, mărturisiri despre boala de care suferă: „Surzesc şi abia îmi mai pot folosi mâinile. E incredibil că mai sunt încă aici“

Eric Clapton FOTO Guliver/Getty Images

Boala de care suferă muzicianul îi provoacă suferinţe asemănătoare „descărcărilor electrice“, pe care le simte până în picioare, ceea ce îi pune în pericol turneul său „Upcoming“, programat să înceapă în această vară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Chitaristul şi compozitorul englez Eric Clapton, în vârstă de 72 de ani, declara într-un interviu pentru revista „Classic Rock“, în urmă cu un an, că suferă de neuropatie periferică, ceea ce îi limitează abilitatea de a cânta la chitară. 
 
Recent, muzicianul a făcut declaraţii despre starea sa de sănătate, care se deteriorează rapid. Astfel, Clapton a declarat că suferă şi de tinitus, o durere prin care percepe lovituri şi sunete puternice în cap, fără a proveni din exterior, scrie News.ro. 
 
Toate acestea ar putea pune în pericol turneul său „Upcoming“, care este programat să înceapă pe 2 iulie în Germania. 
 
„Singurul lucru care mă preocupă este să pot fi eficient la 72 de ani“, a spus Clapton la BBC 2. 
 
„Surzesc, am tinitus şi mâinile abia pot să le folosesc. Sper că şi în această formă publicul să vină să mă vadă, sau măcar din curiozitate. În orice caz, pentru mine este incredibil că mai sunt aici“. 
 
Condiţia fizică l-a împiedicat pe Eric Clapton să susţină turnee în ultimii ani. În 2013, chitaristul a fost forţat să anuleze mai multe date de concert, din cauza durerilor de spate. Anul următor, el vedea ca o variantă retragerea. „Drumul a devenit insuportabil“, spunea într-un interviu acordat revistei „Uncut“. „Sunt milioane de lucruri pe care aş vrea să le fac, dar iau în considerare şi retragerea. Ceea ce-mi voi permite să fac este să continui să înregistrez în studio. Nu vreau să ajung să mă fac de râs“, a mai afirmat el.
 

Eric Clapton, născut pe 30 martie 1945, este singurul muzician inclus de trei ori în Rock and Roll Hall of Fame: ca artist solo şi ca membru al formaţiilor Yardbirs şi Cream. A fost clasat pe locul al patrulea în topul Gibson 50 al celor mai buni chitarişti din lume. După ce a părăsit trupa Yardbirds, la mijlocul anilor 60, s-a alăturat lui John Mayall & the Bluesbreakers, iar în 1966, împreună cu Ginger Baker (tobe) şi Jack Bruce (bas), a format trupa Cream, care s-a destrămat după doi ani. Eric Clapton, supranumit ”Slowhand”,  a colaborat apoi cu muzicieni precum Steve Winwood, George Harrison, JJ Cale şi BB King.
 
 A câştigat, până în prezent, 18 premii Grammy. În 2016 a lansat cel de-al 23-lea album solo de studio - "I Still Do". În luna mai 2017, a fost recompensat de ambasada Franţei la Londra cu Ordinul Artelor şi Literelor pentru contribuţia sa adusă muzicii.
 
Eric Clapton a concertat la Bucureşti, alături de Steve Winwood, în 2010.
 
 
citeste totul despre: