Andreea Esca îşi lansează primul volum biografic la Bookfest, „Ce-am făcut când am tăcut“

Andreea Esca îşi lansează primul volum biografic la Bookfest, „Ce-am făcut când am tăcut“

„Ce-am făcut când am tăcut“ este a doua carte pe care Andreea Esca o publică, după ce în 2002 a lansat „Bună seara, România, bună seara, Bucureşti“ FOTO Pro TV

Andreea Esca (42 de ani), prezentatoarea Ştirilor Pro TV de la ora 19:00 şi personaj-simbol al televiziunii din România de după anul 1989, urmează să îşi lanseze o carte biografică, intitulată „Ce-am făcut când am tăcut“, la târgul de carte Bookfest, ce se va desfăşura la sfârşitul acestei luni, la Romexpo, în Capitală.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Un autoportret clasic“, dar şi „un portret atipic“ în acelaşi timp, cartea Andreei Esca încearcă să prezinte cititorilor alte fapte din viaţa vedetei, dincolo de pupitrul ştirilor. Astfel, în volul se vor regăsi poveşti mai puţin ştiute din copilăria şi adolescenţa ştiristei, precum şi detalii despre prima iubire, a dezvăluit Radu Paraschivescu, unul dintre cei care au citit deja cartea.

Autenticitatea şi sensibilitatea sunt alte caracteristici ale carţii cu care „un om cu un contur public pronunţat îşi schimbă registrul de comunicare“, ceea ce face ca lucrarea să atragă curiozitatea publicului. „Andreea Esca îşi asumă riscurile şi, plecând de la microfonul ştirilor, se instalează în faţa computerului. Rezultatul e un autoportret din cuvinte. «Ce-am făcut când am tăcut» e un portret atipic, şi asta nu doar fiindcă frazele ţin loc de culori. E atipic şi fiindcă Andreea Esca nu-şi falsifică amintirile şi viaţa. E sinceră, cordială, sensibilă. Preferă să fie autentică în loc să-şi dea cu fard pe viaţă. Îşi păstrează anumite candori şi nu se sustrage nostalgiilor. Scrie neîmpovărată de propriul brand, ci înveselită de gândul că le poate spune şi altora poveşti despre copilărie, adolescenţă şi prima iubire“, mai scrie Paraschivescu pe site-ul editurii Humanitas.

Pe lângă acestea, Cristian Tudor Popescu apreciază opera Andreei Esca ca fiind „o ştire despre ea şi despre oameni“, dar care a păşit dincolo de ecranul televizorului şi pupitrului de ştiri.

„Andreea Esca este ştirea României. Sunt generaţii care au crescut cu ea în minte, pe ecranul ProTV. Însă o jurnalistă de ştiri profesionistă nu le vorbeşte oamenilor cu chiar cuvintele ei. Oricât ar fi de ataşantă, trebuie să rămână şi impersonală, să nu lase să se vadă prea mult dincolo de chip şi voce. În cartea aceasta, Andreea Esca simte nevoia să ne spună cuvintele ei. Să ne transmită ştiri despre ea şi despre oameni, altfel decât la televizor. Andreea păşeşte dincoace de ecran, printre noi“, arată jurnalistul.

Coperta volumului „Ce-am făcut când am tăcut“ FOTO Humanitas

Volumul biografic urmează să fie lansat sâmbătă, 31 mai, de la ora 16:30, la standul editurii Humanitas, din cadrul pavilonului central de la Romexpo. Aceasta este a doua carte pe care Andreea Esca o publică, după ce în 2002 a lansat „Bună seara, România, bună seara, Bucureşti“, una dintre frazele celebre cu care s-a consacrat în audiovizualul românesc.

Andreea Esca, absolventă a Liceului Gheorghe Lazăr din Capitală şi licenţiată în jurnalism, este gazda Ştirilor Pro TV de la ora 19:00, din anul 1995, şi directorul editorial al revistei „The ONE“, din anul 2006. Din 2001 este ambasadorul Fundaţiei Renaşterea, care are ca scop prevenirea şi combaterea cancerului mamar.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările