Exodul din universităţi: câţi profesori au părăsit sistemul în ultimii ani

Exodul din universităţi: câţi profesori au părăsit sistemul în ultimii ani

Facultăţile româneşti, în delin FOTO Econtext

Numărul absolvenţilor de liceu care decid să urmeze o facultate este în creştere puternică de la un an la altul, dar numărul profesorilor nu creşte proporţional.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din nefericire, avem tot mai puţini profesori universitari, ceea ce afectează calitatea învăţământului superior. 
 
România are facultăţi şi centre universitare în peste jumătate dintre judeţele sale. Econtext a analizat 23 de judeţe în care sunt facultăţi. Dintre acestea, numărul cadrelor universitare a scăzut în 19 şi a urcat doar în 4.
 
Numărul profesorilor universitari s-a redus cu aproape 4.000 în perioada menţionată, de la 31.918 cadre universitare în 2008 la 28.286 în 2011. Asta înseamnă un delin de 3.632 profesori universitari în doar 4 ani! Cea mai mare scădere a avut loc în Bucureşti, 1.837 de profesori părăsind mediul universitar în aceşti ani.
 
Citeşte pe Econtext câţi profesori universitari au plecat din fiecare centru universitar din România, din anul în care a început criza, 2008, şi până în 2011, acestea fiind cele mai recente date.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: