USR a contestat la CCR Legea Manualului Şcolar

USR a contestat la CCR Legea Manualului Şcolar

USR a contestat la CCR Legea Manualului Şcolar. FOTO: Arhivă

Uniunea Salvaţi România (USR) a contestat, marţi, la Curtea Constituţională a României (CCR) legea prin care Editura Didactică şi Pedagogică se transformă în unica societate pe acţiuni, care va putea să editeze manuale şcolare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre motivele invocate de USR  se află urgentarea adoptării Legii, având în vedere că lipsa de manuale şcolare conforme programei este “o împrejurare persistentă, constanţă, repetabilă şi la a cărei apariţie a contribuit Guvernul însuşi”, scrie Hotnews.

USR afirmă că transformarea editurii în societate pe acţiuni în subordinea Ministerului Educaţiei “determină sustragerea de la aplicarea procedurii competitive prevăzute de Legea achiziţiilor publice a contractelor de achiziţie publică încheiate de Ministerul Economiei Naţionale cu Societatea Editură Didactică şi Pedagogică S.A, creând, pe această cale, posibilitatea atribuirii directe a contractelor de achiziţie publică a manualelor şcolare către cea din urmă”.

“Ţinând cont şi de faptul că, potrivit art. 4 din Ordonanţă, activitatea Societăţii se circumscrie scopului editării manualelor şcolare obligatorii, legea supusă examinării Curţii crează premisele închiderii pieţei editării manualelor şcolare care, până în prezent, a funcţionat ca o piaţă concurenţială, prin excluderea agenţilor economici concurenţi ai Societăţii, cu consecinţa instituirii unui veritabil monopol al statului pe piaţa natională a manualelor şcolare”, se arată în sesizarea USR.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările