Mona Muşat, despre Aletheea, o şcoală privată românească: Trebuie să reprezinte o comunitate. Nu este doar o simplă clădire

Mona Muşat, despre Aletheea, o şcoală privată românească: Trebuie să reprezinte o comunitate. Nu este doar o simplă clădire

Şcoala Aletheea se întinde în prezent pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi FOTO wall-street.ro

Avocata Mona Muşat, partener al casei de avocatură Muşat&Asociaţii, va deschide şcoala privată Aletheea, în zona de nord a Capitalei, care se adresează claselor primare şi de gimnaziu, printr-o investiţie de 2,5 milioane de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şcoala Aletheea se întinde în prezent pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi.
 
„Şcoala trebuie să reprezinte o comunitate şi nu este doar o simplă clădire. De aici se dezvoltă un număr de valori, care se reflectă mai departe în procesul educaţional. Din păcate, unele şcoli private sunt încă foarte închise şi nu au deschiderea către parteneriate. La şcolile de stat presiunea este foarte mare. Numărul de elevi dintr-o clasă este prea mare, iar fondurile sunt limitate. Profesorul pleacă acasă după ce termină de predat materia. În plus, ministerul nu a depăşit poarta instituţiei, nu are parteneriate încheiate şi nici nu există interes pentru aşa ceva", a explicat avocata.
 
Şcoala are o capacitate de 320 de elevi, care ar putea fi atins în 7-10 ani de la deschidere. Aletheea va fi inaugurată în luna septembrie, când vor debuta simultan mai multe clase, de la clasa zero la clasa a 8-a, în funcţie de cererile depuse.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: