UPDATE Noile modele de subiecte pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională au fost retrase de pe site-ul Ministerului Educaţiei

UPDATE Noile modele de subiecte pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională au fost retrase de pe site-ul Ministerului Educaţiei

Imagine de Arhivă

Noile modele de subiecte de la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională 2019 au fost publicate de Ministerul Educaţiei. Este vorba despre subiectele modificate peste noapte de Ministerul Educaţiei, în care sunt introduse teste grile. Acest lucru s-a făcut fără o consultare publică.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Modelele de subiecte pentru BAC şi Evaluarea Naţională 2019, cu teste grilă nou-introduse peste noapte, inclusiv pentru elevii care dau examen anul acesta, au fost retrase de pe site-ul Ministerului Educaţiei.

Informaţia a fost confirmată de Iulian Cristache, reprezentantul asociaţiilor de părinţi, pe Facebook.

Ministerul Educaţiei a publicat noile modele de subiecte pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat.

Reamintim că Adevărul a scris ieri despre faptul că toate variantele examenelor vor avea în structură 40% de itemi obiectivi, care cel mai probabil vor arăta sub forma unor grile.

Informaţia a fost confirmată, pentru „Adevărul“, inclusiv de preşedintele CNEE Marian Şuţă.

„Dacă anul trecut la Matematică, Română şi Istorie nu au existat itemi obiectivi nici la Bacalaureat, nici la Evaluarea Naţională, acum vor fi în proporţie de 40%. În schimb, dacă vorbim de modele de subiecte pentru alte discipline la Bacalaureat precum ştiinţele socio-umane (Sociologie sau Psihologie), acestea aveau anul trecut itemi obiectivi în proporţie de 30%. Însă, începând din acest an vor avea şi ele tot 40%.
 
Prin itemi obiectivi înţelegem mai multe tipuri de cerinţe. De la grile, itemi binari (exemplu: să aleagă între Adevărat sau Fals) la itemi de tip pereche (termeni care trebuie asociaţi). Structura de bază a variantelor nu va fi modificată, iar toţi itemii vor respecta ca şi până acum programa şcolară adoptată de Ministerul Educaţiei. În concluzie, toate variantele de la examenele naţionale vor avea itemi obiectivi începând cu acest an şcolar“, a declarat preşedintele CNEE, Marian Şuţă, pentru „Adevărul“.
 

Modele Subiecte Bac 2019 - Limba Română, Matematică

 

Modele Subiecte Evaluarea Naţională 2019- Matematică, Română

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările