Calendarul admiterii la liceu pentru anul 2018-2019

Calendarul admiterii la liceu pentru anul 2018-2019

Ministerul Educaţiei a publicat calendarul admiterii la liceu pentru anul 2018-2019

Elevii care au intrat anul acesta în clasa a VIII-a vor completa fişele de înscriere la liceu în perioada 29 iunie - 3 iulie 2018, urmând ca pe 9 iulie să se desfăşoare repartizarea computerizată. Între 10 şi 13 iulie candidaţii vor depune dosarele de înscriere la şcolile la care au fost repartizati, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN).

Ştiri pe aceeaşi temă

Admiterea absolvenţilor de clasa a VIII-a la liceu se va desfăşura în conformitate cu Metodologia aprobată în 2010. Astfel, la calculul mediei de admitere la liceu va fi luat în calcul în proporţie de 80% media generala de la Evaluarea Naţională, iar 20% media generală de absolvire a claselor V - VIII.
 
Conform Calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2018-2019, repartizarea computerizată se face într-o singură etapă. Candidaţii care au participat şi au rămas nerepartizaţi în urma repartizării computerizate pot fi repartizaţi, de către comisiile de admitere, pe locurile rămase libere, în perioada de rezolvare a situaţiilor speciale.
 
Comisia Naţională de Admitere poate stabili şi altă modalitate de înscriere a candidaţilor care doresc să participe la admiterea computerizată in alt judeţ şi se stabileşte prin procedură modalitatea de completare şi transmitere a fişelor de înscriere. 
 
Se menţine posibilitatea echivalării examenului de limba străina (necesar la admiterea in clasele a IX-a cu program blingv) cu examenele de recunoaştere internaţională pentru certificarea competenţelor lingvistice în limbi străine - în cazul în care elevul a promovat în timpul gimnaziului astfel de examene şi în cazul în care solicită recunoaşterea şi echivalarea lor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: