ADMITERE LICEU 2013 Ce se întâmplă cu elevii care au rămas nerepartizaţi şi după a doua etapă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ultima etapă a admiterii la liceu pentru anul şcolar 2013 - 2014 se încheie pe 9 septembrie      FOTO: Adevărul
Ultima etapă a admiterii la liceu pentru anul şcolar 2013 - 2014 se încheie pe 9 septembrie      FOTO: Adevărul

În situaţia în care există absolvenţi ai clasei a VIII-a care nu s-au înscris la şcolile la care au fost repartizaţi sau nu au participat la cele două etape de admitere de până acum şi care solicită ulterior un loc în clasa a IX-a, aceştia vor fi repartizaţi pe cele 37.500 de locuri rămase libere la liceu din cele 187.000, câte au fost la nivel naţional înainte de prima etapă.

Elevii care au rămas cu situaţia neîncheiată la sfârşitul semestrului al doilea, îşi vor încheia situaţia în perioada 19 – 21 august 2013 şi vor fi repartizaţi în clasa a IX-a de către comisiile de admitere, în perioada 02 -06 septembrie.

În situaţia în care există candidaţi cărora nu li se poate calcula media de admitere întrucât nu au participat la Evaluarea Naţională, aceştia vor fi repartizaţi de inspectoratele şcolare, în perioada 05-06 septembrie 2013, după repartizarea celorlalţi candidaţi.

Calendarul etapei a treia de admitere în învăţământul liceal de stat, pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2013 - 2014

  • 1 august 2013 - Afişarea locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă.
  • 2 septembrie 2013 - Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă.
  • 3-4 septembrie 2013 - Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă ori maternă.
  • 5-6 septembrie 2013 Repartizarea absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat la nicio repartizare ori nu au fost repartizaţi în etapele anterioare, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapelor anterioare.
  • 9 septembrie 2013 - Transmiterea către Centrul Naţional de Admitere a rezultatelor repartizării.

S-au încheiat două etape de admitere la liceu

Toţi cei 536 de candidaţi înscrişi la a doua etapă a repartizării în învăţământul liceal a absolvenţilor de clasa a VIII-a au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate.

După a doua etapă, au rămas neocupate aproape 37.500 de locuri, din cele peste 187.000 scoase la bătaie de directorii de licee la nivel naţional, cele mai multe în Bucureşti, Iaşi, Prahova şi Bihor., ceea ce a determinat inspectoratele şcolare să desfiinţeze mai multe clase. În Bucureşti, spre exemplu, ar putea fi desfiinţate 100 de clase de a IX-a, potrivit Inspectoratului Şcolar al Capitalei (ISMB).

În prima etapă, dintre cei 145.896 de candidaţi, 145.392 (99,65%) au fost repartizaţi conform uneia dintre opţiunile exprimate, în timp ce alţi 504 candidaţi nu au putut fi repartizaţi, deoarece nu au completat suficiente opţiuni care să permită încadrarea lor în vreo unitate de învăţământ.

Cazurile speciale, rezolvate până pe 1 august

Cazurile speciale înseamnă situaţii medicale speciale, schimburi de elevi, redistribuirea candidaţilor gemeni, distribuire sau redistribuire pe locuri rămase libere, pentru apropiere de domiciliu, corectarea unor erori de transcriere greşită în baza de date computerizată a opţiunilor exprimate de elevi etc.

Acestea au fost rezolvate până pe data de 1 august. Potrivit inspectorilor, aceştia sunt optimişti şi speră să se mai ocupe din locuri în septembrie, după ce vor intra la licee şi elevii care trec de corijenţe. De asemenea, liceele tehnologice, văduvite de creşterea efectivului maxim de elevi dintr-o clasă de la 28 la 29, fac lobby pentru atragerea elevilor care nu s-au înscris deloc la repartizarea de anul acesta.


ADMITERE LICEU 2013 Despre riscul desfiinţării de clase şi posturi, dar şi abandonul şcolar înainte de liceu, joi, la Adevărul Live, de la ora 11.00

Peste 37.000 de locuri au rămas neocupate în liceele din ţară, pe hârtie cel puţin, înainte de soluţionarea corijenţelor şi a altor cazuri speciale. Invitaţii din emisiunea Adevărul Live de joi, de la ora 11, printre care şi fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu, vor discuta despre riscurile generate de această situaţie, de la desfiinţarea unor clase din toamnă şi automat de reducerea normelor didactice, până la abandonul şcolar.

ADMITERE LICEU 2013 Rezolvarea cazurilor speciale şi repartizarea elevilor veniţi din străinătate - până pe 1 august

În perioada 29 iulie – 01 august are loc rezolvarea, de către comisiile judeţene de admitere, a situaţiilor speciale ivite după cele două etape de repartizare computerizată, dar şi repartizarea elevilor veniţi din străinătate pe cele 37.500 de locuri rămase libere la liceele din ţară, se arată în calendarul admiterii la liceu.

Între 75 şi 115 clase de a IX-a, desfiinţate în Capitală din toamnă şi 150 de norme didactice, reduse. Ministerul neagă

Între 75 şi 115 clase de a IX-a ar putea fi desfiinţate din toamnă, prin neocuparea locurilor la licee, iar până la 150 de norme vor fi reduse, în principal de la disciplinele tehnologice, a declarat joi inspectorul general şcolar al Capitalei. De altfel, în Bucureşti au fost cele mai multe locuri neocupate după prima etapă a repartizării la liceu, peste 2.800. Ministerul Educaţiei neagă orice decizie privind desfiinţarea de clase la licee.

REPARTIZARE LICEU 2013 Ministerul Educaţiei a publicat pe edu.ro rezultatele etapei a doua a admiterii la liceu. Unde au rămas cele mai multe locuri neocupate

S-a încheiat cea de-a doua etapă a repartizării elevilor la liceu din 2013, în care toţi cei 536 de candidaţi care au rămas pe dinafară în prima etapă au fost înscrişi la licee. Listele finale au fost publicate de Ministerul Educaţiei pe admitere.edu.ro. Cele mai multe locuri neocupate au rămas în Bucureşti, Iaşi, Prahova şi Bihor, în total peste 37.000 la nivel naţional.

REPARTIZARE LICEU 2013 Topul specializărilor cu cea mai mare medie de admitere din ţară. Harta locurilor libere

Repartizare liceu 2013 / Pe primul loc în topul specializărilor cu cea mai mare ultimă medie de admitere din ţară este Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Bucureşti, cu specializarea Mate-Info, bilingv engleză. De altfel, „Sf. Sava“ este şi liceul cu cele mai mari medii de admitere din ţară.

REPARTIZARE LICEU 2013 Listele cu elevii admişi s-au afişat, marţi, la avizierele şcolilor

Listele cu cei 145.896 de repartizaţi la liceu în urma primei etape de admitere în clasa a IX-a s-au afişat la avizierele şcolilor în a doua parte a zilei de marţi. Afişarea a avut loc loc cu o zi înainte de data trecută în calendarul admiterii la liceu (17 iulie), fiindcă repartizarea computerizată s-a făcut mai devreme.

REPARTIZARE LICEU 2013 Peste 6.700 de elevi au fost admişi în clasa a IX-a cu medii mai mici de 5

Repartizare liceu 2013 / Peste 6.700 de elevi au fost admişi în clasa a IX-a, în prima etapă de repartizare, cu medii sub 5. Cei mai mulţi dintre ei, în jur de 5.000, au intrat la licee din mediul urban, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.


 

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite