Una din zece companii din China si-a falsificat raportul financiar in 2000

Una din zece companii din China si-a falsificat rapoartele financiare pentru anul trecut, anuntand ca a incheiat anul fiscal cu profit cand, in realitate, inregistrase pierderi, se arata intr-un

Una din zece companii din China si-a falsificat rapoartele financiare pentru anul trecut, anuntand ca a incheiat anul fiscal cu profit cand, in realitate, inregistrase pierderi, se arata intr-un raport al Ministerului chinez al Finantelor, preluat de Reuters. "Am investigat 230 de companii. Dintre acestea 32 au indicat ca au inregistrat profit in anul 2000, dar, de fapt, au incheiat anul in pierdere", a precizat un oficial al departamentului de cercetare al Ministerului de Finante. Firmele in aceasta situatie au declarat active false in valoare de 7,375 miliarde de yuani (891,1 milioane de dolari), precum si profituri de 3,511 miliarde de yuano, care nu au existat niciodata.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: