Producătorii de gaze naturale din Marea Neagră, prima reacţie după modificarea Legii Offshore: „Schimbările fac imposibilă luarea deciziei de investiţie!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gaze marea neagra

Producătorii care deţin concesiuni de exploatare a gazelor din Marea Neagră au reacţionat după modificările aduse Legii Offshore, ieri, în Comisia de Industrii şi Servicii de la Camera Deputaţilor şi anunţă că producţia de gaze naturale de la mare adâncime este imposibil de realizat dacă se păstrează noul sistem de taxare.

Asociaţia Română a Concesionarilor Offshore din Marea Neagră a trimis Parlamentului României o scrisoare în care şi-a manifestat punctul de vedere faţă de noua formă a Legii Offshore care va fi supusă, astăzi, votului din plenul Parlamentului.

Ieri, în Comisia de Industrii şi Servicii, deputaţii au stabilit creşterea procentului de taxare suplimentară în funcţie de pragurile de preţ la care s-ar vinde gazul natural, diminuarea procentului la care se face deducerea investiţiilor şi limitarea stabilităţii cadrului fiscal la o perioadă de 10 ani. În plus, s-a eliminat posibilitatea extinderii perioadei concesiunii şi nu se mai permite deducerea la calculul impozitului pe profit a amortizăirii intregii investiţii.

„În ciuda solicitărilor repetate ale ARCOMN de a avea oportunitatea de a analiza propunerile de amendamente şi de a face cornentarii, nu a fost pus la dispozilie niciun document pentru consultare înainte de şedinţa din 2 octombrie. În timpul sedinţei s-a votat impotriva solicitării unor membri ai Comisiei de a asculta şi opinia industriei”, se menţionează în document. 

În consecinţă, producătorii consideră că aceste schimbări „fac imposibilă luarea deciziilor finale de investiţie”.

ARCOMN reprezintă interesele Black Sea Oil & Gas, ExxonMobil Exploration and Production Romania, Gas Plus International, Lukoil Overseas Atash, OMV Petrom, Petro Ventures Europe şi Romgaz. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite