Prime de 200 de euro de la stat pentru toţi producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice. Care sunt condiţiile

Prime de 200 de euro de la stat pentru toţi producătorii agricoli, persoane fizice sau juridice. Care sunt condiţiile

Ministerul Agriculturii ar urma să acorde producătorilor români o primă de comercializare pentru fiecare tonă produsă şi vândută fie procesatorilor, fie pentru consumul direct, măsura urmând să fie aplicată doar pentru o perioadă de trei ani, se arată într-un proiect depus la Senat de 64 de parlamentari PNL.

Prima de comercializare este de 200 de euro pe tona de produse sau pentru vânzarea a 10.000 de ouă, pentru produsele agricole primare comercializate către unităţi de procesare şi nu poate depăşi 20.000 de euro anual pe beneficiar, respectiv contravaloarea în lei a 100 de euro/tonă /10.000 de ouă pentru produsele agricole primare comercializate direct pentru consum, care nu poate depăşi 10.000 de euro anual pe beneficiar.
 
Fondurile ar urma să fie asigurate în bugetul Ministerului Agriculturii, măsura fiind prevăzută a intra în vigoare la data de 1 ianuarie 2020, dar numai pentru 3 ani, până la 31 decembrie 2022.
 
În ce priveşte condiţiile pe care trebukie să le îndeplinească persoanele fizice şi juridice, PFA sau II sau Întreprinderi individuale, acestea sunt:
 
- Deţin în proprietate sau în arendă suprafeţe de teren agricl, luciu de apă sau construcţii destinate producţiei agricole pe teritoriul României;
 
- Posedă atestat de producător emis de autorităţile române;
 
- Comercializează pe piaţă produsele agricole primare pentru care posedă atestat de producător;
 
- Dovedesc comercializarea produselor agricole primare pentru care au atestatul.
 
Produse agricole primare sunt considerate: legume, fructe, struguri, cereale, animale vii, păsări, peşte, lapte, ouă, miere de albine, ciuperci de cultură şi hamei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: