Credeaţi că statul garantează gratuit creditele pentru „Rabla“ şi „Prima casă“? Ce comisioane percepe

Credeaţi că statul garantează gratuit creditele pentru „Rabla“ şi „Prima casă“? Ce comisioane percepe

Cei care doresc să-şi cumpere o locuinţă prin Programul „Prima casă” trebuie să ştie că statul percepe o serie de comisioane pentru garantarea împrumuturilor, inclusiv comision de administrare.

Ştiri pe aceeaşi temă

OMFP nr. 3700/2018 privind stabilirea nivelului comisionului unic de analiză şi a comisionului de gestiune în cadrul programului „Prima casă“, precum şi a comisionului de administrare şi a comisionului de risc în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, a fost deja publicat în Monitorul Oficial.
 
„Pentru anul 2019 se aprobă comisionul unic de analiză de 0,15% pe an din valoarea promisiunii de garantare emisă de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii - S.A. - IFN (FNGCIMM) în cadrul programului „Prima casă“”, se arată în art. 1 al ordinului semnat de Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor.
 
Comisionul de gestiune a garanţiilor acordate de FNGCIMM, în numele şi contul statului român, în cadrul programului „Prima casă“, este stabilit pentru 2019 la nivelul de 0,45% pe an calculat la soldul garanţiei statului.
 
În ceea ce priveşte comisionul de administrare pentru garanţiile acordate în cadrul Programului de stimulare a cumpărării de autoturisme noi, acesta este stabilit, pentru anul 2019, la nivelul de 0,49% pe an, calculat la soldul finanţării garantate, şi comisionul de risc în valoare de 1% aplicat la valoarea garantată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările