DOCUMENT Câştigătorii şi perdanţii rectificării bugetare: majoritatea ministerelor vor avea bugete mai mici

DOCUMENT Câştigătorii şi perdanţii rectificării bugetare: majoritatea ministerelor vor avea bugete mai mici

Rectificarea bugetară va creşte deficitul bugetar de la 2,3% din PIB la 2,5% din PIB FOTO gov.ro

Bugetele ministerelor Muncii, Dezvoltării, Mediului, Transporturilor, Economiei, Agriculturii, Sănătăţii, Societăţii Informaţionale şi Apărării vor fi tăiate la a doua rectificare din acest an, de majorări de bugete urmând să beneficieze Afacerile Interne, Justiţia, Externele şi Camera Deputaţilor, potrivit documentului obţinut de "Adevărul".

Ştiri pe aceeaşi temă

Perdanţii rectificării bugetare: 
 
Ministerul Muncii – tăieri de 520,4 milioane de lei
Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – tăieri de 315,1 milioane de lei
Ministerul Mediului – tăieri de 178,1 milioane de lei
Ministerul Transporturilor – tăieri de 134,3 milioane de
Ministerul Economiei – tăieri de 62,2 milioane de lei
Ministerul Sănătăţii – tăieri de 54,5 milioane de lei
Ministerul pentru Societatea Informaţională – 50,8 milioane de lei
Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale – diminuare cu 46,9 milioane de lei
Ministerul Finanţelor Publice – minus 46,5 milioane de lei şi încă o tăiere de 451,6 milioane de lei la capitolul „Acţiuni Generale“
Ministerul Apărării Naţionale – minus de 33,5 milioane de lei 
 
Câştigătorii rectificării bugetare: 
 
Ministerul Afacerilor Interne – creştere de 104 milioane de lei
Ministerul Justiţiei - 99,2 milioane de lei
Ministerul Afacerilor Externe - 13 milioane de lei
Camera Deputaţilor- 12 milioane de lei, 
Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor- 23 de milioane de lei
 
De asemenea, bugetele Preşedinţiei, Curţii Constituţionale şi Agenţiei Naţionale de Integritate vor fi reduse, în schimb Senatul, Camera Deputaţilor, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale vor beneficia de alocări suplimentare la rectificare.
 
Bugetul Preşedinţiei va scădea cu 1,1 milioane lei, cel al Curţii Constituţionale - cu 400.000 lei, iar cel al Agenţiei Naţionale de Integritate - cu 1,1 milioane lei.
 
De alocări suplimentare vor beneficia Senatul (9,2 milioane lei), Camera Deputaţilor (12 milioane lei), SRI (27,5 milioane lei), SIE (6,1 milioane lei), STS (5,1 milioane lei).

Premierul Victor Ponta a declarat că Ministerul de Interne, Senatul, Camera Deputaţilor, SRI, SIE şi STS vor primi bani la rectificare pentru plata salariilor angajaţilor.

"La rectificare asigurăm plata salariilor pentru toate instituţiile unde s-a calculat greşit de la îceput sau unde au fost situaţii speciale. Cred că cei mai mulţi bani îi dăm la Ministerul de Interne, pentru că s-au angajat noile promoţii", a spus Ponta.
 
Rectificarea bugetară va creşte deficitul bugetar de la 2,3% din PIB la 2,5% din PIB, diferenţă pe care experţii FMI o acceptă doar pentru sumele cheltuite suplimentar faţă de programul iniţial pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene.
 
Astfel, deficitul bugetului general consolidat ar putea creşte în acest an de la 14,7 miliarde lei, aşa cum apare în scrisoarea transmisă FMI în luna septembrie, la 15,9 miliarde lei.
 
Concomitent, autorităţile au convenit cu FMI o uşoară ajustare în jos a prognozei de PIB pentru acest, de la 626,2 miliarde lei la 625,5 miliarde lei, din cauza unui deflator în scădere.

ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2013

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările