„Silicon Valley de Transilvania“. Presa străină elogiază sectorul IT din România: aproape 30 de companii au fost cumpărate recent de grupuri străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România este recunoscută pentru specialiştii săi din domeniul IT, însă acum începe să îşi dezvolte o adevărată cultură antreprenorială, având peste 300 de startup-uri în domeniu, scrie site-ul american TechCrunch, deţinut de către AOL.

Publicaţia arată că 16 companii din domeniile IT şi telecom din România au fost cumpărate în ultimii trei ani de grupuri străine, în vreme ce alte 13 companii care activează în domeniile media sau divertisment au avut aceeaşi soartă.

Printre exemple: LiveRail a fost cumpărată de Facebook în 2014, Twitter a cumpărat Summify în 2012, în vreme ce compania de comerţ electronic Avantgate a fost preluată în anul 2013 de către fondul de investiţii Francisco Parners, care are active de peste 7 miliarde de dolari.

De asemenea, foarte multe companii româneşti sunt vestite la nivel internaţional. Vector Watch a realizat primul smartwatch din lume căruia îi ţine bateria 30 de zile. Spre comparaţie, la Apple Watch sau Moto 360 bateria ţine 1-2 zile. În fine, Axosuits, o companie de robotică, produce exoschelete ieftine pentru oamenii cu dizabilităţi.

Avantajele României: talentul, educaţia şi trendul economic

TechCrunch scrie că România are peste 95.000 de specialişti IT, din care peste jumătate sunt softişti, iar 90% ştiu engleză, ţara noastră fiind în top 10 la nivel mondial. Asociaţia Română pentru Software şi Servicii IT se aşteaptă, însă, ca numărul acestora să se tripleze până în 2020.

Citeşte mai mult pe Adevărul Financiar

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite