Scandalul Tarom. Heinzmann răspunde acuzaţiilor aduse de Pascariu: Noile angajări vizează doar sezonul de vârf

0
0

Christian Heinzmann, managerul privat al Tarom, a declarat pentru „Adevărul“ că angajările făcute în ultima perioadă în compania de stat sunt sezoniere şi vizează agenţi de îmbarcare şi manipulatori de bagaje, măsură luată pentru a face faţă pe perioada sezonului de vârf. Heinzmann i-a răspuns astfel lui Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie, care a spus că managerul a angajat 40 de persoane şi a renegociat doar un contract.

„Nu pot fi de acord cu această  informaţie, în special pentru că personalul (auxiliar –n.r.) este compus numai din agenţi de îmbarcare şi manipulatori de bagaje şi doar pe perioada sezonului de vârf, deoarece nu am fi putut să facem faţă tuturor pasagerilor din aceste luni, iar clienţii nu ar fi fost de serviţi la standardele noastre înalte“, a declarat Heinzmann.    

Directorul general al Tarom, Christian Heinzmann, nu a respectat decizia Consiliului de Administraţie de a îngheţa angajările, nu a început procesul de restructurare şi nu a îndeplinit nici 30% din obiectivele propuse în planul de management, a declarat Dan Pascariu, preşedintele CA al Tarom. 

Preşedintele CA al Tarom a afirmat că Heinzmann a angajat 40 de persoane. Deşi i s-a cerut să renegocieze contractele angajaţilor, acesta a reuşit să modifice un singur contract.

Heinzmann a mai spus că este ăn grafic cu aplicarea planului de management, dar unele măsuri iau mai mult timp pentru a fi puse în aplicare din cauza administrării greoaie sau a birocraţiei. 

Pascariu a adăugat că un expat singur care conduce o companie de stat este pierdut, pentru că un străin într-o astfel de poziţie este izolat.

"Un expat în fruntea unei companii de stat este pierdut. Recomandarea pe care o voi face Guvernului este să nu mai facă acest experiment", a afirmat el.

Christian Heinzmann a declarat recent că Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie, i-a cerut să semneze o anexă la contract pentru a-şi reduce mandatul de la patru ani la un an şi că decizia a fost abia apoi discutată în şedinţa Consiliului. 

„Adevărul“ a scris, în exclusivitate, că Heinzmann a fost constrâns să semneze o anexă la contract prin care i se reduce mandatul de la patru ani la un an. El a semnat anexa la cererea lui Dan Pascariu, preşedintele Consiliului de Administraţie.

„Dacă nu aş fi semnat, aş fi fost concediat“, a spus Heinzmann, potrivit Mediafax.

De asemenea, „Adevărul“ a scris în urmă cu trei săptămâni despre presiunile la care este supus managerul Tarom pentru a demisiona, fiind rugat zilnic „să se îmbolnăvească sau să se ceară sub orice motive doreşte“. 

Relu Fenechiu, ministrul Transporturilor, a declarat miercuri că a dispus un control la Tarom pentru a verifica activitatea companiei din primul semestru, în condiţiile în care, pe de o parte, Consiliul de Administraţie l-a informat că rezultatele sunt nesatisfăcătoare, în vreme ce CEO-ul companiei a anunţat că acestea sunt pozitive.

Tarom a înregistrat pierderi de 66 de milioane de lei în primele patru luni, cu 30 de milioane de lei mai puţin faţă de rezultatul negativ estimat în planul de management. Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere preliminară şi neauditată de 236 de milioane de lei.

Planul de management, aprobat de Consiliul de Administraţie în luna martie, prevede pierderi de 143 de milioane de lei în acest an, de 18 de milioane de lei în 2014, urmând ca în 2015 şi 2016 compania să realizeze profit de 92 de milioane de lei, respectiv 173 de milioane de lei.

În baza planului de management, Tarom a iniţiat în martie un program de retragere voluntară a personalului, vizând reducerea personalului cu 10% până la finele anului. Compania urmăreşte de asemenea o creştere a numărului de pasageri transportaţi cu 100.000 pe an, de la 2,3 milioane în acest an la 2,6 milioane în 2016, şi o majorare a gradului de încărcare a aeronavelor, de la 68% în acest an la 75% în 2016. 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri