Programul Naţional de Dezvoltare Rurală va porni cu toate motoarele în iunie. Comisia Europeană a transmis scrisoarea de conformitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Finanţările pentru agricultura din România au liber de la Comisia Europeană
Finanţările pentru agricultura din România au liber de la Comisia Europeană

Comisia Europeană a transmis României scrisoarea de conformitate pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, ceea ce înseamnă că PNDR poate porni oricând.

Ministerul Agriculturii anunţă că a primit din partea Direcţiei Generale pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală a Comisiei Europene scrisoarea de conformitate a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

Daniel Constantin: „Putem să dăm drumul la toate finanţările în iunie“

„Mai mult decât această confirmare pe care o aşteptam, Comisia ne transmite faptul că putem demara implementarea globală a PNDR.
Cu alte cuvinte, putem să dăm drumul la toate Măsurile de finanţare, lucru pe care îl vom face în cursul lunii iunie. Deşi nu este aprobarea formală, conformitatea de Program pe care am primit-o este momentul cheie al demarării PNDR 2020”, a declarat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

Această comunicare reprezintă ultimul pas înaintea aprobării finale a PNDR şi atestă faptul că la nivelul  Comisiei Europene a fost încheiată etapa de consultare între serviciile de specialitate, iar Programul poate fi aprobat prin Decizie a acestui for european, se arată într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite