Prețurile petrolului continuă tendința de scădere. La ce valori au ajuns

0
Publicat:

Prețurile petrolului și-au continuat, marți, tendința de scădere, deoarece perspectiva întunecată a cererii a depășit potențialul impuls de la o reducere a ratelor de referință ale împrumuturilor din China, reatează Reutes.

Prețurile petrolului au început să scadă la începutul acestei săptămâni, Foto: Shutterstock
Prețurile petrolului au început să scadă la începutul acestei săptămâni, Foto: Shutterstock

Potrivit sursei citate, prețul țițeiului Brent a scăzut cu 92 de cenți, sau 1,2%, până la 75,17 dolari pe baril. De asemenea, țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) pentru luna iulie a scăzut cu 1,53 dolari față de închiderea de vineri, la 70,25 dolari. Contractul din iulie expiră la sfârșitul tranzacțiilor de marți.

Contractul de țiței WTI, activ pentru livrarea în august, a scăzut cu 1,51 dolari față de vineri, la 70,42 dolari pe baril. Luni nu a existat un acord WTI din cauza unei sărbători legale în SUA.

Luni, prețul țițeiului Brent a scăzut cu 48 de cenți, sau 0,6%, la 76,13 dolari pe baril. Vineri, cererea mai mare din China și reducerile de ofertă OPEC+ au ridicat prețurile petrolului. Țițeiul Brent a ajuns la 76,61 dolari pe baril, iar țițeiul american West Texas Intermediate (WTI) a ajuns la 71,78 dolari.

Conform datelor Reuters, China a redus marți două rate de referință la împrumuturi cu 10 puncte de bază fiecare. Reducerilenau fost mai puțin mai agresive decât prognozele inițiale..

Comercianții de petrol ar putea avea nevoie să vadă o redresare economică puternică materializată în China pentru a-și îmbunătăți perspectiva asupra cererii de petrol”, a declarat Tina Teng de la CMC Markets din Auckland.

Reducerile ratelor urmează date economice recente care au arătat că sectoarele de comerț cu amănuntul și fabricile din China se luptă să mențină impulsul de la începutul acestui an.

Cererea de țiței din China pentru 2023 este de așteptat să crească cu 3,5% față de anul trecut, a declarat marți un expert de la filiala de cercetare a China National Petroleum Corporation (CNPC), în scădere cu aproximativ 1% față de o estimare anterioară din martie.

Între timp, importurile de păcură din China s-au redus ușor în mai, după ce au atins un maxim de zece ani în aprilie.

Guvernul chinez s-a întâlnit săptămâna trecută pentru a discuta măsurile de stimulare a creșterii economice, iar mai multe bănci majore și-au redus previziunile de creștere economică pentru China pentru 2023, pe fondul temerilor că redresarea sa post-COVID se clatină.

Pe partea ofertei, exporturile de țiței și producția de petrol ale Iranului au atins noi maxime în acest an, în ciuda sancțiunilor SUA.

Rusia urmează să crească, de asemenea, exporturile maritime de motorină și motorină în această lună, depășind reducerile din partea Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) și a aliaților, inclusiv Rusia însăși.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite