GHID Cum să deschizi o afacere în domeniul alimentar: de la restaurant la food-truck

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caravana Food Trucks pentru prima oară la mare Sursa Gourmet Entertainment

Orice persoană care doreşte pe viitor să dezvolte o afacere în domeniul alimentar trebuie să ţină cont de câteva sfaturi şi reguli. De la restaurant la food-truck, Zoltan Szfarli, consilier la Primăria Municipiului Mediaş, explică într-un ghid ce trebuie să faceţi.

Unităţile de alimentaţie publică care pot fi deschise sunt: restaurant clasic, restaurant cu specific, pizzerie, bar, fast-food, unităţi de tip cofetărie, patiserie. Acestea pot fi cuprinde atât activităţi desfăşurate într-o locaţie fixă, fie într-una mobilă, cum este cea mai recentă modă din domeniu, respectiv o unitate de tipul food-truck.

Parcurgând acest ghid veţi şti ce înseamnă noţiunea de alimentaţie publică şi când avem în vedere noţiunea de alimentaţie colectivă, veţi şti mai exact în ce clasă de activitate prevăzută de CAEN rev.2 se va încadra afacerea pe care doriţi să o dezvoltaţi, ce aspecte să aveţi în vedere când închiriaţi un spaţiu pentru a desfăşura o activitate comercială, ce avize, autorizaţii şi alte obligaţii veţi avea nevoie să obţineţi pentru afacerea dumneavoastră, precum şi alte informaţii utile. Autorul specifică faptul că informaţiile cuprinse în cadrul ghidului nu au un caracter exhaustiv şi în consecinţă nu pot acoperi pe de-a întregul toate obligaţiile prevăzute de lege în ceea ce priveşte funcţionarea unei afacerii în domeniu analizat.

Ghidul în format PDF poate fi consultat mai jos:         

Ghid Privind Deschiderea Unei Unităţi de Alimentaţie Publică Colectivă Sau a Unei Unităţi de Comercializare... 

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri