CNAIR: Drumul Expres Brăila-Galați este în grafic, deși pe șantier nu sunt utilaje VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la Drumul Expres Brăila-Galați sunt în grafic și, potrivit estimărilor, ar trebui să fie gata în aprilie 2024, anunță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Șantierul Drumului Expres Brăila-Galați FOTO: Pro Infrastructura
Șantierul Drumului Expres Brăila-Galați FOTO: Pro Infrastructura

Din imaginile realizate cu drona, pe 1 octombrie 2022, de fotograful profesionist Radu Aramă, se observă că Drumul Expres Brăila-Galați este realizat parțial, iar constructorul nu are niciun utilaj în zonă.

„Filmarea prezintă aproape în întregime distanța viitorului drum, pornind de la km 8 și până la kilometrul 0 (sensul giratoriu unde se intersectează cu drumul Brăila-Pod Suspendat peste Dunăre). (….) Deocamdată nu s-au început lucrările acolo, se așteaptă avizele/autorizația de construcție, așa că pe șantier nu se lucrează”, este mesajul care însoțește filmarea.

CNAIR: lucrările sunt în grafic

Deși pe șantier nu sunt utilaje, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) susține că lucrările pe șantierul Drumului Expres Brăila-Galați sunt în grafic S-au obținut și avizele privind mutarea rețelelor electrice și defrișarea pădurii de pe malul Siretului.

„Pe șantierul Drumului Expres Brăila-Galați lucrările se desfășoară conform graficului de lucrări. Până în acest moment s-au executat următoarele tipuri de lucrări: amenajarea terenului, terasamente (umplutură de pământ, săpătură de pământ, îmbunătățire teren de fundare), suprastructură drum (strat de formă, strat inferior de fundație), podețe etc. Documentația privind relocarea rețelelor electrice este finalizată, aceasta fiind aprobată de către deținătorul acestora. Referitor la defrișarea pădurii de pe malul Siretului, vă comunicăm faptul că documentația privind scoaterea definitivă din fondul forestier proprietate publică a fost avizată de către: Ocolul Silvic, Direcția Silvică, Garda Forestieră și urmează ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să emită Ordin de Ministru prin care se aprobă scoaterea din circuitul forestier”, se precizează în răspunsul CNAIR, pentru Obiectiv Vocea Brăilei.

Potrivit aceleași surse, stadiul fizic al lucrărilor este de peste 30%, iar drumul ar trebui să fie gata în aprilie 2024, așa cum a fost stabilit încă de la aprobarea proiectului.

„Estimăm că recepția la terminarea lucrărilor va fi efectuată cel târziu la sfârșitul lunii aprilie 2024, mai ales, ținând cont de faptul că în prezent stadiul fizic al lucrărilor este de peste 30%. Menționăm că data de finalizare conform contract este 28 aprilie 2024”, au mai spus cei de la CNAIR.

Drumul va asigura conexiunea cu podul suspendat peste Dunăre

Drumul Expres Brăila-Galaţi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre.

Drumul Expres Brăila-Galaţi are o lungime de 10,7 km. Va avea două benzi de circulaţie, pe fiecare sens, trei poduri, două viaducte şi un pasaj. Drumul porneşte din drumul de legătură brăilean al podului peste Dunăre şi se încheie la intersecţia cu DN2B, în zona Movileni.

Contractul la Drumul Expres Galaţi-Brăila a fost semnat pe 15.04.2021 cu UMB pentru aproximativ 371 milioane lei fără TVA, cu perioadă de proiectare 10 luni şi alte 24 de execuţie şi o garanţie de 10 ani.

Ordinul de începere aferent proiectării a venit pe 01.07.2021, iar primele utilaje au intrat în teren la început de octombrie 2021.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite