Disney va începe prima rundă de concedieri. Câți angajați își vor pierde locurile de muncă până în vară

0
Publicat:

Disney va începe, săptămâna aceasta, prima din cele trei runde de disponibilizări, care vor avea ca rezultat eliminarea a aproximativ 7.000 de locuri de muncă, potrivit unui memoriu trimis de directorul executiv Bob Iger angajaţilor, relatează CNBC.

Disney a anunțat concedieri masive din februarie, Foto: Arhivă Adevărul
Disney a anunțat concedieri masive din februarie, Foto: Arhivă Adevărul

Reducerile de locuri de muncă fac parte dintr-un efort mai amplu de reducere a cheltuielilor corporative și de stimulare a fluxului de numerar liber. Disney a declarat luna trecută că intenționează să reducă costurile cu 5,5 miliarde de dolari, inclusiv 3 miliarde de dolari în cheltuieli pentru conținut.

Săptămâna aceasta, începem să notificăm angajații ai căror poziții sunt afectate de reducerile de forță de muncă ale companiei”, a scris Iger în nota, care a fost obținută de CNBC.

Liderii vor comunica noutățile în mod direct primului grup de angajați afectați în următoarele patru zile. O a doua rundă, mai mare, de notificări va avea loc în aprilie, cu alte câteva mii de reduceri de personal și ne așteptăm să începem runda finală de disponibilizări înainte de începutul verii pentru a atinge obiectivul nostru de 7.000 de locuri de muncă.”, a mai continuat sursa citată, informează CNBC.

Concedierile au fost anunțate inițial în februarie. Reducerile de locuri de muncă vor lovi divizia de media și distribuție a Disney, parcuri și stațiuni și ESPN.

Disney urmează exemplul Warner Bros, Discovery și a altor companii media tradiționale care reduc locurile de muncă și cheltuielile. Compania a declarat că afacerea sa de streaming, condusă de Disney+, Hulu și ESPN+, va înceta să mai piardă bani în 2024. Sursa citată menționează că acțiunile Disney au crescut cu aproximativ 8% în acest an, după ce au scăzut cu 44% anul trecut.

Am luat decizia dificilă de a ne reduce forța de muncă totală cu aproximativ 7.000 de locuri de muncă, ca parte a unei strategi a companiei, inclusiv măsuri importante de economisire a costurilor necesare pentru a crea o abordare mai eficientă și coordonată”, a scris Iger. . „Pentru angajații noștri care nu sunt afectați, vreau să recunosc că vor exista, fără îndoială, provocări în viitor, pe măsură ce continuăm să construim structurile și funcțiile care ne vor permite să avem succes în continuare.”

De când s-a întors ca CEO, Iger a reorganizat compania și a recunoscut că ar lua în considerare vânzarea Hulu. Disney își va găzdui adunarea anuală a acționarilor pe 3 aprilie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite