Amazon a concediat 27.000 de oameni, dar tot nu e suficient. Câți angajați vor mai fi dați afară

0
Publicat:

Amazon a concediat deja 27.000 de oameni, dar pare să nu fie suficient pentru a reduce costurile companiei, astfel încât conducerea a anunțat luni un nou val de concedieri, potrivit CNBC.

Sediul Amazon, pe care este montată sigla companiei
Amazon a anunțat luni că va face un nou val de concedieri. Foto Shutterstock

Amazon va concedia încă 9.000 de angajaţi în săptămânile următoare, a spus CEO-ul Andy Jassy într-o notă adresată angajaţilor luni, măsura adăugându-se disponibilizărilor anunţate anterior, care au început în noiembrie şi s-au extins până în ianuarie, transmite CNBC.

Valurile anterioare de concedieri au totalizat peste 18.000 de angajaţi şi a afectat în principal angajaţii din grupurile sale de retail, dispozitive, recrutare şi resurse umane.

Amazon a luat decizia de a concedia mai mulţi angajaţi deoarece urmăreşte să eficientizeze costurile. A luat în considerare economia, precum şi ”incertitudinea care există în viitorul apropiat”, a spus Jassy.

Compania tocmai a încheiat cea de-a doua fază a procesului său anual de bugetare, denumită intern ”OP2”.

Principiul primordial al planificării noastre anuale din acest an a fost să fim mai supli, făcând acest lucru într-un mod care să ne permită să investim în continuare puternic în experienţele cheie pe termen lung ale clienţilor, despre care credem că pot îmbunătăţi semnificativ viaţa clienţilor şi Amazon în ansamblu” a spus Jassy.

Amazon a făcut concedieri masive, din cauza clienților care și-au redus cheltuielile, afectații fiind de criza economică. Cele mai multe reduceri de cheltuieli s-au făcut în divizia de magazine și resurse umane, le-a transmis șeful companiei angajaților săi la începutul acestui an. Fără să menționeze o țară anume, Andy Jassy spune că disponibilizări se vor face inclusiv în Europa. „Intenționăm să comunicăm cu angajații afectați (sau, după caz, în Europa, cu organele de reprezentare a angajaților) începând cu 18 ianuarie”, a spus atunci acesta.

Informarea oficială vine după ce anul trecut, în luna noiembrie, compania anunța că va reduce numărul de angajați, însă la momentul respectiv nu a fost vehiculată o cifră exactă. Amazon îngheța angajările și oprea extinderea depozitelor, după ce conducerea a concluzionat că în perioada pandemiei gigantul ar fi făcut prea multe angajări. Revizuirea afacerii Amazon nu a fost una ușoară , a spus Andy Jassy.

„A fost mai dificilă, având în vedere economia incertă și că am angajat rapid în ultimii câțiva ani”. Vremurile continuă să fie grele pentru US Big Tech, Amazon fiind ultimul dintr-un șir de giganți care a anunțat disponibilizări în ultimele luni.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite