Scandalul cărnii de pui alterate: Comisia Europeană va decide miercuri dacă permite importurile din Brazilia

Scandalul cărnii de pui alterate: Comisia Europeană va decide miercuri dacă permite importurile din Brazilia

Comisia Europeană va decide la 18 aprilie dacă va restricţiona sau nu exporturile de pui din Brazilia, procesate de BRF SA şi alte companii, a anunţat recent Blairo Maggi, ministrul Agriculturii din Brazilia, în urma negocierilor purtate la Bruxelles.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Sperăm să se minimizeze impactul negativ asupra exporturilor de pui braziliene în blocul european ", a scris Maggi pe pagina sa de Facebook, fără a oferi alte detalii, susâinând însă că guvernul brazilian va încerca să restabilească fluxurile comerciale.
 
În prezent, UE nu permite intrarea în spaţiul comunitar a cărnii de pasăre procesată în trei dintre fabricile BRF din Brazilia, care sunt investigate de autorităţi pentru că nu ar fi efectuat testele de siguranţă alimentară.
 
Interdicţia ar putea viza însă toate fabricile BRF, în ciuda negocierilor purtate de ministrul brazilian al agriculturii cu oficialii europeni, scrie Reuters.
 
Industria de procesare a cărnii din Brazilia a fost supusă unor ample investigaţii, derulate mai bine de 3 ani, în urma cărora poliţia braziliană a acuzat 100 de persoane, în special inspectori din sectorul sanitar, că au luat mită pentru a permite vânzarea unor produse expirate, falsificând documentele sau neîndeplinindu-şi atribuţiile legale.
 
Poliţia braziliană a lansat în 17 martie 2017 operaţiunea ''Weak Flesh'', efectuând raiduri în şapte state unde îşi desfăşoară activitatea companiile de procesare a cărnii, pe fondul acuzaţiilor privind mituirea oficialilor din sectorul sanitar pentru ca aceştia să ascundă condiţiile neigienice în care firmele îşi desfăşurau activitatea. 
 
Sunt implicate în scandal şi cele mai mari companii de procesare a cărnii din lume, JBS SA şi BRF SA. Acestea au dezminţit acuzaţiile, notează Agerpres.
 
Brazilia este cel mai mare producător de carne de vită şi de pui din lume.
 
citeste totul despre: