Raport Reuters: Amazon a copiat produse şi a trucat rezultatele căutării pentru a-şi promova propriile mărci

Raport Reuters: Amazon a copiat produse şi a trucat rezultatele căutării pentru a-şi promova propriile mărci

O mulţime de documente interne ale Amazon dezvăluie modul în care gigantul de comerţ electronic a desfăşurat o campanie sistematică de copiere a bunurilor şi de manipulare a rezultatelor căutării pentru a-şi spori propriile linii de produse în India - practici de care compania s-a dezis ani de zile. Cel puţin doi directori de top din Amazon au supervizat strategia.

Fondatorul Alibaba Jack Ma a reapărut în public la Hong Kong, după o lungă absenţă, conform unor surse

Fondatorul Alibaba Jack Ma a reapărut în public la Hong Kong, după o lungă absenţă, conform unor surse

Fondatorul grupului de comerţ electronic Alibaba, Jack Ma, a reapărut în public la Hong Kong, după o lungă absenţă survenită de la declanşarea unor investigaţii ale autorităţilor de reglementare chineze privind imperiul său de afaceri, acesta având în ultimele zile întâlniri cu mai mulţi parteneri, au declarat două surse apropiate situaţiei, transmite Reuters.

Noile tehnologii, internetul, ca suport pentru Social Media, pot acţiona ca factor de „democratizare” a accesului la dialog, la viaţa socială şi politică, la decizie. Ca să folosesc un concept al lui Albert Hirschman din „Exit, voice and loyalty” (1970), „vocea” (voice) se poate auzi de la aproape oricare cetăţean, în orice problemă. Mulţi dintre cei tăcuţi pot căpăta astfel voice.

acum 8 luni · comentarii (5)

Ianuarie. Mesaj: „Hi Paul. We are doing great at El Chinito now” (Bună Paul. Suntem foarte bine acum la El Chinito).El Chinito e un restaurant pitoresc, aproape de ocean, în Lima (Peru). Trilce şi Lizeth lucrau cu o echipă de producţie TV din Italia la o emisiune culinară. Plănuiam să aducem celebrităţi de-acolo într-o incursiune prin ţara latino-americană, iar la momentul respectiv avea loc prospecţia cu producătorii din Milano.

acum 1 an · comentarii (2)

Relaţia UE-China, „un parteneriat complex şi primordial“, aceasta a fost formularea conţinută în comunicatul de presă al Consiliului European după summitul bilateral la care, prin teleconferinţă, au participat Charles Michel, Preşedintele Consiliui European, Ursula von der Leyen, Preşedinta Comisiei Europene, însoţiţi de Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă şi de securitate.

acum 1 an · comentarii (23)

Războiul comercial SUA – China nu a făcut altceva decât să ducă la prăbuşirea reciprocă a economiilor, la creşterea dramatică a deficitului american şi la scăderea încrederii globale în acordurile comerciale şi în predictibilitatea relaţiilor cu SUA. Adică a avut exact efectul opus aşteptat de Donald Trump, împingând şi economia globală – care dădea deja semne că intră într-o perioadă de recesiune – spre frânare a creşterii economice.

acum 3 ani · comentarii (42)

Toate calculele arată că viitoarea configuraţie a Parlamentului European va fi una mult mai eterogenă, cu mult mai multe voci eurosceptice. Pentru prima dată în 40 de ani, popularii europeni şi socialiştii îşi pierd puterea dominantă în Parlament, iar asta va avea consecinţe profunde.

acum 3 ani · comentarii (13)

Despre intelligence economic, business intelligence sau competitive intelligence se scriu prea puţine analize pentru piaţa economică din România, ceea ce ne arată că încă vorbim despre un domeniu aflat în formare în ţara noastră, asta deşi în statele occidentale, şi nu numai, asistăm la o adevărată tradiţie formată în ultimii ani.

acum 3 ani · comentarii (2)
Modifică Setările