McDonald’s profită de sancţiunile impuse Moscovei. În 2016 vrea să deschidă 60 de restaurante noi în Rusia

McDonald’s profită de sancţiunile impuse Moscovei. În 2016 vrea să deschidă 60 de restaurante noi în Rusia

McDonald's profită de criza din Rusia pentru a câştiga cotă de piaţă Foto: Mediafax

McDonald's vrea să deschidă peste 60 de restaurante în Rusia în 2016, mai multe decât anul trecut, după ce strategia cu furnizori locali şi meniuri cu preţuri accesibile a avut succes în perioada de criză economică, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă


"Industria restaurantelor a stagnat de la începutul lui 2015, dar am înregistrat o creştere semnificativă a cotei de piaţă, datorită continuării extinderii", a declarat Hamzat Hasbulatov, directorul general al McDonald's în Rusia.

Hasbulatov a spus că McDonald's a ajustat serios modelul de afaceri după sancţiunile impuse de statele occidentale Rusiei şi devalorizarea rublei, care au pus presiune asupra marjei de profit.

"Dezvoltarea furnizorilor locali a jucat un rol mare în susţinerea profitabilităţii noastre", a spus Hasbulatov.

În 2016, cheltuielile de capital se vor concentra pe modernizare, continuarea investiţiilor şi deschiderea de noi unităţi.

Compania americană, prezentă în Rusia de 26 de ani, a mărit constant ponderea furnizorilor locali, la 85% din total.

Reprezentanţii McDonald's au sperat ca aprovizionarea să aibă loc integral pe piaţa rusă, pentru a reduce impactul variaţiei cursului valutar şi al interdicţiei importurilor de alimente.

În 2015, McDonald’s a deschis 59 de restaurante în Rusia.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările