AstraZeneca se aşteaptă ca veniturile sale să crească cu până la 20% în acest an, în urma majorării vânzărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Vaccinul Covid-19 al AstraZeneca Plc a contribuit cu un cent la câştigurile pe acţiune în trimestrul trei din 2021, iar câştigurile de bază au ajuns la 1,08 dolari pe acţiune, compania anglo-suedeză estimând că Vaxzevria va duce la o „profitabilitate modestă" în urma comenzilor noi, transmite Reuters.

Potrivit sursei citate, în perioada iulie-septembrie 2021, vânzările s-au situat la 1,05 miliarde de dolari, iar veniturile totale, excluzând efectelor fluctuaţiilor valutare, au urcat cu 47%, la 9,74 miliarde de dolari.

Specialiştii se aşteptau la un profit de 1,28 dolari pe acţiune, la vânzări de 9,4 miliarde de dolari, informează Agerpres.

„Performanţele solide la tratamentele de bază, cum ar fi Farxiga (pentru bolile rinichiului) şi Symbicort (pentru astm), au ajutat la creşterea veniturilor, în timp ce creşterea vânzărilor la medicamentul Tagrisso pentru cancer pulmonar a fost mai redusă decât se estima, în urma reducerii preţului în China.”, menţionează sursa citată.

Totodată, până la 30 septembrie 2021, AstraZeneca şi partenerul său indian de producţie, Serum Institute, au furnizat peste 1,5 miliarde doze de vaccin.

Incluzând vânzările de pe urma vaccinului în trimestrul patru din 2021, AstraZeneca se aşteaptă acum ca în 2021 veniturile să crească cu până la 20%.

Săptămâna aceasta, AstraZeneca a anunţat că intenţionează să înfiinţeze o divizie separată pentru vaccinuri şi tratamente cu anticorpi, pentru a-şi concentra eforturile pe depăşirea crizei provocate de coronavirus.

Datele vin după ce săptămâna trecută Pfizer Inc şi-a îmbunătăţit pentru a treia oară în acest an estimările privind vânzările de vaccinuri Covid-19 în 2021, până la 36 miliarde de dolari, cu 7,5% peste previziunile anterioare.

În luna iulie a acestui an, Pfizer estima că va strânge 33,5 miliarde de dolari în 2021 din vânzarea de vaccinuri anti-Covid, cu 28,8% mai mult faţă de previziunile anterioare.

Pfizer şi Moderna au majorat în această vară preţul vaccinurilor împotriva Covid-19 din contractele încheiate cu Uniunea Europeană, în contextul riscului apariţiei unor tulpini mai periculoase, relata Financial Times.

Potrivit sursei citate, termenii noilor contracte, încheiate anul acesta pentru un total de 2,1 miliarde de doze, livrabile până în 2023, au fost renegociate după ce testele clinice de faza a treia au arătat că vaccinurile ”mRNA” Pfizer/BioNTech şi Moderna au o eficienţă mai mare decât a celor produse de companiile Oxford/AstraZeneca şi Johnson & Johnson.

Astfel, noul preţ al dozei Pfizer/BioNTech este de 19,50 euro, faţă de 15,50 anterior, potrivit detaliilor din contract consultate de Financial Times.

De asemenea, preţul unei doze Moderna este de 25,50 euro, în condiţiile în care persoane care cunosc detalii ale precedentelor negocieri au precizat că în primul contract negociat cu UE preţul a fost de 19 euro per doză.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite