Mişu Negriţoiu, preşeşedintele ASF: Notificările transmise de societăţile de asigurări privind tarifele RCA nu confirmă creşterile de preţ din piaţă | victor ponta

Mişu Negriţoiu, preşeşedintele ASF: Notificările transmise de societăţile de asigurări privind tarifele RCA nu confirmă creşterile de preţ din piaţă

Notificările transmise Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de către societăţile de asigurări privind modificările de tarife RCA pentru 2015 nu confirmă „nici pe departe“ creşterile de preţ din piaţă, a declarat Mişu Negriţoiu, preşedintele instituţiei, citat de către Agerpres.ro.

Curs valutar franc elveţian. Cum s-a transformat o valută exotică într-o monedă toxică pentru români

Curs valutar franc elveţian. Cum s-a transformat o valută exotică într-o monedă toxică pentru români

Curs valutar franc elveţian. În anii 2006-2008, când creditarea pentru case atingea recorduri istorice, ofertele băncilor s-au diversificat, lansând pe piaţă două valute exotice: francul elveţian şi yenul japonez. Francul era atractiv pentru că avea şi dobânzi, şi cotaţii mici. În foarte scurt timp, însă, aceste avantaje au dispărut, prinzându-i pe cei împrumutaţi într-o teribilă capcană.

Apreciere franc elveţian. Utilizatorii de servicii financiare cer Guvernului să găsească soluţii pentru românii cu credite în franci elveţieni

Apreciere franc elveţian. Utilizatorii de servicii financiare cer Guvernului să găsească soluţii pentru românii cu credite în franci elveţieni

Aprecierea francului elveţian până la un nivel-record în raport cu leul i-a lovit puternic pe românii cu credite în moneda exotică. Astfel, Asociaţia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) a transmis o scrisoare premierului, preşedintelui Camerei Deputaţilor şi şefului Senatului în care solicită acestora să acţioneze cu maximă urgenţă pentru identificarea unei soluţii pentru românii care au de achitat rate la creditele în franci.

România a stabilit, indirect, printr-un act normativ, ceea ce cu câteva zile în urmă un oficial al ANRM afirma, bursa de gaze din România este complet imatură, pecetluind subordonarea referenţială a României la Bursa de Gaze la Viena, dar dând şi un semnal de neîncredere faţă de Bursa de Gaze din România (pentru că dacă nici statul nu are încredere în ea de ce ar avea altcineva).

acum 5 luni · comentarii (0)

Moneda virtuală a încetat a mai fi o simplă revelaţie, reuşind în cei opt ani de la lansare să contrazică toate predicţiile negative. La început o utopie atât tehnologică, cât şi financiară, astăzi bitcoin-ul intră într-o nouă eră: era BLOCKCHAIN. Vom vedea în rândurile ce urmează despre ce este vorba.

acum 11 luni · comentarii (2)

Doamne Dumnezeule! Dacă banii mei de pensie au ajuns să fie vămuiţi de mâinile doamnei Lia Olguţa Vasilescu înseamnă că hazardul moral din ţara asta chiar a atins Everestul. Toate discuţiile astea despre Pilonul 2 mă duc cu gândul că este mai bine să sper să nu mai apuc anii bătrâneţii decât să ajung să ies în stradă la 33 de ani ca să-mi apăr cu dinţii viitoarea pensie.

acum 1 an · comentarii (37)

Creditele doar cu cash colateral sunt o surpriză pentru cei care pătrund pentru prima dată în sistemul bancar românesc. Încă de la sfârşitul anilor ’90 era surprinzător să întâlneşti credite în care colateralul reprezenta chiar şi 140% din suma creditului (pentru a acoperi rezervă minimă de la acea vreme). În timp, justificările raţionale pentru o astfel de practică au evoluat.

acum 2 ani · comentarii (1)

Unii amintesc că BNR a ratat ţinta de inflaţie (cu marje) în anii recenţi. Dar a ignora şocurile externe este nedrept - multe bănci centrale au fost în această situaţie. „Şocul intern” de la jumătatea lui 2015 (scăderea dramatică a TVA la alimente) este de pus la socoteală – aşa cum a fost în sens invers şocul creşterii TVA la 24%.

acum 2 ani · comentarii (11)

SCURTĂ FIŞĂ BIOGRAFICĂ. Dacă veţi scotoci prin canalele de comunicare ale Parlamentului, ca să găsiţi Legea Marii Prudenţe, efortul va fi zadarnic. Documentul, în acte, are altă denumire: LEGE privind Supravegherea Macroprudenţială a Sistemului Financiar Naţional. Şi consfinţeşte înfiinţarea, în România, a Comitetului Naţional pentru Supravegherea Macroprudenţială.

acum 2 ani · comentarii (10)
Postari Recente