Airbnb a intentat un proces împotriva autorităților din New York

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acest lucru se datorează unei „interdicții” de închiriere a locuințelor pe termen scurt, relatează The Wall Street Journal.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Serviciul de închiriere online Airbnb a intentat un proces împotriva autorităților din New York pentru ceea ce firma susține că este o „interdicție virtuală” a închirierilor pe termen scurt în oraș, a scris  The Wall Street Journal joi , vorbind despre proces. Practic nu vorbim de o interdicție efectivă, ci de un set de reglementări care fac închirierile pe termen scurt aproape imposibile (de aici și termenul de „interdicție virtuală”).

Schema de înregistrare restricționează închirierile pe termen scurt, necesitând dezvăluirea extinsă a informațiilor personale și acceptarea unui acord pe termen nedeterminat cu reguli complicate împrăștiate într-o rețea complexă de legi, coduri și reglementări”, a spus Airbnb în cererea de chemare în judecată, citată de ziar.

Într-o scrisoare adresată gazdelor din New York, Airbnb a numit noile reguli împovărătoare și restrictive, scrie The Wall Street Journal.

New York este una dintre principalele piețe ale Airbnb. În 2022, Airbnb a generat un venit net anual de 85 de milioane de dolari din închirierile pe termen scurt realizate în oraș, potrivit ziarului, invocând procesul. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite