AFM a aprobat finanţări de aproape 97 de milioane de lei în Programul „Casa Verde Fotovoltaice”

0
Publicat:

Cereri eligibile în valoare de 96,68 milioane de lei au fost depuse de persoanele fizice în cadrul programului „Casa Verde Fotovoltaice”, în timp ce unităţile de cult au transmis solicitări în cuantum de 13,94 milioane de lei, informează Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), într-un comunicat de presă transmis, miercuri.

foto panouri fotovoltaice puse pe acoperișul unei case
Foto: AFM

În cazul persoanelor fizice este vorba despre 4.784 de cereri eligibile transmise AFM, iar în ceea ce priveşte unităţile de cult, numărul cererilor este de 697.

Pe de altă parte, pentru Programul „Rabla Clasic” au fost publicate noi liste care conţin 588 de dosare aprobate pentru 1.313 autovehicule şi 325 motociclete, în valoare de 22,987 milioane de lei. De asemenea, au fost admise patru contestaţii pentru 16 autovehicule şi o motocicletă, în valoare totală de 243.000 de lei.

Potrivit surse citate, în cadrul programului „Rabla Plus” au fost aprobate alte 332 de dosare pentru 1.129 de ecotichete, în sumă de 28,24 milioane lei, precum şi şase contestaţii pentru 13 ecotichete, în cuantum de 1,44 milioane de lei.

Totodată, în Programul „Microbuze pentru elevi” a fost publicată o nouă listă ce conţine două contestaţii admise în valoare de 39,99 milioane de lei.

Listele dosarelor aprobate în cadrul programe enunţate mai devreme sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente. 

La începutul acestui an, Guvernul a aprobat un buget record pentru Programele Rabla și Casa Verde Fotovoltaice, ambele fiind majorate la sume record, dat fiind interesul românilor pentru aceste finanțări.

Casa Verde Fotovoltaice este cel mai solicitat program, astfel că pentru înscrierile pe care le vom organiza în anul 2024, am alocat un buget record în valoare de 2 miliarde de lei. De asemenea, dispunem pentru anul 2024 de un buget de 250 de milioane de lei pentru lansarea unei sesiuni de finanțare ce vizează înscrierea unităților de cult, a instituțiilor publice și entităților juridice non-profit din domeniul asistenței sociale care doresc instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru clădirile în care își desfășoară activitatea”, se arată în informarea AFM.

În ce privește programele Rabla, Guvernul și AFM au informat că a fost majorat bugetul datorită interesului crescut pentru mașinile electrice.

„Totodată, pentru autovehicule electrice există o cerere impresionantă care este în continuă creștere, astfel că bugetul total al Programului Rabla Plus va fi majorat, în anul 2024 fiind alocat un buget de 1 miliard de lei pentru înscrierile persoanelor fizice și juridice, iar pentru înscrierile în cadrul Programului Rabla Clasic vor fi alocate 300 de milioane de lei”, se arată în document.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite