Rompetrol: Strategia energetică trebuie corelată cu cea fiscală. Poate anul viitor ministerul de Finanţe impune alte taxe, nu trebuie omorât calul care trage

Rompetrol: Strategia energetică trebuie corelată cu cea fiscală. Poate anul viitor ministerul de Finanţe impune alte taxe, nu trebuie omorât calul care trage

Petromidia asigura 43% din capacitatea de rafinare a României

Rompetrol a investit un miliard de dolari în ultimii 7 ani în extinderea şi modernizarea rafinăriei Petromidia îşi propune investiţii de încă un miliard de dolari în următorii 7 ani, fiind identificate deja proiecte de 350 de milioane de dolari în realizarea unei centrale pe cogenerare şi extinderea reţelei de benzinării, a declarat Bogdan Oslobeanu, general manager pe proiecte de energie în cadrul KMG International, fostul Rompetrol Group.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Pe lângă acestea am putea avea şi alte proiecte, vorbim de o interconectare bidirecţională a rafinăriei Petromidia cu Oil Terminal sau explorarea de zăcăminte de petrol şi gaze în perimetrele Zegujani şi Focşani", a afirmat el la forumul "România 2035: Securitate şi Politici Energetice", realizat de către ziarul "Adevărul".
 
El a mai spus că grupul Rompetrol reprezintă 43% din capacitatea de rafinare a ţiţeiului în România şi că asigură astfel o mare parte din consumul intern de carburanţi dintr-o sursă sigură, respectiv ţiţeiul importat din Kazahstan.
 
"Din 10 rafinării, România mai are trei unităţi de prelucrare a ţiţeiului şi în curând ar mai putea avea doar două. Strategia energetică trebuie corelată şi cu strategia fiscală şi de mediu. Acum trebuie să mutăm 10 milioane de dolari de la investiţii la taxa pe construcţii speciale. Nu rezolvăm nimic aşa, anul viitor ministerul de Finanţe poate inventează o nouă taxa. La rafinăria Vega avem de rezolvat o situaţie de mediu din anii '50, raportat la o vechime a acesteia de aproximativ 109 ani. Ne-am arătat deschiderea de a rezolva această situaţie, dar nu trebuie făcut într-un mod în care să omorâm şi calul care trage", a mai spus el.

Mai puteţi citi: 


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările