Huawei inaugurează noul centru de cercetare Lagrange pentru matematică şi calcul în Paris

Huawei inaugurează noul centru de cercetare 
Lagrange pentru matematică şi calcul în Paris

Construit din dorinţa de a schimba informaţii cu comunitatea ştiinţifică, Centrul Lagrange este un nou pas în dezvoltarea continuă a Huawei în Franţa.

Huawei a anunţat vineri deschiderea centrului de cercetare Lagrange pentru matematică şi calcul. Sub responsabilitatea profesorului Merouane Debbah, director de cercetare şi dezvoltare la Huawei Franţa, centrul de cercetare Lagrange va găzdui aproximativ treizeci de oameni de ştiinţă, aproximativ o treime dintre aceştia având o carieră internaţională. Vor avea ocazia să evolueze într-un ecosistem unic, cel al regiunii Ile-de-France, care concentrează cel mai mare număr de matematicieni din lume şi cele mai bune universităţi din domeniu.

În spiritul schimbului de cunoştinţe, cercetările produse de centrul Lagrange vor fi împărtăşite comunităţilor academice şi ştiinţifice. În urma acestui spirit de deschidere, se vor organiza seminarii în mod regulat în colaborare cu alţi parteneri de cercetare, cum ar fi l’Institut des Hautes Études Scientifiques, l’Ecole Normale Supérieure şi alte instituţii recunoscute la nivel internaţional.

Pe termen lung, Centrul Lagrange vrea să devină o fundaţie independentă dirijată de un consiliu ştiinţific. Acest consiliu va fi condus de Pierre-Louis Lions, profesor la Collège de France şi câştigător al medaliei Fields în 1994. Viitoarea fundaţie va avea misiunea de a atrage şi dezvolta în Franţa cele mai bune talente internaţionale din domeniu.

Reprezentat de Faten Hidri, vicepreşedinte al regiunii Ile-de-France responsabil cu învăţământul superior şi cercetarea, care a vorbit despre atractivitatea regiunii, Valérie Pécresse, preşedinta regiunii Ile-de-France, a insistat să transmită un mesaj prin videoconferinţă:

„Cu cei 3.000 de cercetători ai săi, regiunea Ile-de-France reprezintă cea mai mare concentraţie de matematicieni din lume. Acesta numără 3 universităţi din top 10 în clasamentul universitar mondial realizat în Shanghai, inclusiv liderul acestuia, Université Paris-Saclay. Am vrut, încă o dată, să felicit Huawei pentru alegerea sa, care arată calitatea cercetării noastre. Acest centru va contribui fără îndoială la atragerea, aici, în Ile-de-France, a celor mai bune talente ale lumii în domeniul matematicii”.

„În ultimii 30 de ani, matematica a jucat un rol cheie în dezvoltarea comunicării. La Huawei, am lucrat îndeaproape cu numeroşi matematicieni şi am realizat împreună câteva inovaţii grozave. Astăzi, sunt foarte mândru că susţin deschiderea centrului Lagrange. Este o platformă deschisă oricărui matematician din întreaga lume, pentru a realiza cercetare care să ne ajute să depăşim limitele şi de ale cărei rezultate va beneficia întreaga industrie”, adaugă William Xu, preşedinte al Consiliului de administraţie şi al cercetării strategice de la Huawei.

„Pe termen lung dorim să vedem acest centru evoluând într-o fundaţie reală. Obiectivul său va fi de a depăşi limitele fundamentale ale cercetării prin susţinerea inovaţiilor şi noilor tehnologii. Acesta este un proces necesar dacă vrem să vedem progrese semnificative, în special în domeniul inteligenţei artificiale”, a declarat Merouane Debbah, şef de cercetare şi dezvoltare la Huawei France.

„Huawei a ales Franţa ca centru de excelenţă în cercetare şi dezvoltare, de la sosirea sa aici, acum 17 ani. Din 2013, am înregistrat 213 de brevete în Franţa datorită contribuţiilor a peste 200 de cercetători care lucrează în cele 5 centre de cercetare şi dezvoltare de aici, din Franţa. Suntem mândri de angajamentul lor”, a comentat Linda Han, vicepreşedintele de afaceri publice al Huawei, responsabil cu Franţa. 

Despre Huawei

Huawei este un furnizor global de soluţii în domeniul telecomunicaţiilor, care lucrează cu 45 dintre cei mai mari 50 de furnizori de servicii mobile de pe piaţa globală. Datorită dedicării sale pentru clienţi în materie de inovaţie şi parteneriate puternice, Huawei oferă soluţii eficiente şi end-to-end în reţelele de telecomunicaţii, dispozitive mobile şi cloud computing. Furnizând soluţii şi servicii complementare, cei 194.000 de colaboratori ai Huawei îşi afirmă angajamentul de a crea valoare maximă pentru furnizorii de servicii de telecomunicaţii, companii şi consumatori. Produsele şi soluţiile Huawei sunt implementate în peste 170 de ţări, deservind mai mult de o treime din populaţia lumii. Înfiinţată în 1987, Huawei este o companie privată, deţinută de angajaţi.

Acest articol este un advertorial.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările