Compania mamă a eMag şi OLX se lansează în afaceri cu livrare de alimente

Compania mamă a eMag şi OLX se lansează în afaceri cu livrare de alimente

FOTO Shutterstock

Fondul de investiţii Naspers, care controlează în România afaceri de comerţ online ca eMag şi OLX, a anunţat că va lansa o ofertă de preluare a afacerii britanice Just Eat, în încercarea de a deveni „principala afacere de livrare a alimentelor din lume”.

Naspers a făcut o oferta de 4,9 miliarde de lire sterline (6,3 miliarde de dolari) pentru Just Eat. În urma anunţului, acţiunile Just Eat au crescut cu 26% pe bursa de la Londra, scrie CNN Business, citat de startupcafe.ro.
 
În luna iulie, JustEat şi Takeaway.com, o altă platformă de pe piaţa comenzilor online şi livrării de mancare (prezentă şi în România), au semnat un acord de fuziune în urma căruia urmau să formeze cel mai mare jucător din domeniu, evaluat la circa 9,5 miliarde de euro.
 
Naspers a lansat oferta prin Prosus, o companie deţinută de fondul de investiţii, listată la bursa din Amsterdam. 
 
Această mişcare este un semn că proprietarul eMag şi OLX vrea să concureze cu Uber şi Amazon pe piaţa de livrare a alimentelor — o piaţă care ar putea valora 331 miliarde de dolari la nivel global până în 2022, potrivit Euromonitor. 
 
La începutul acestui an, Amazon a făcut o mişcare similară pe piaţa din Europa, investind într-un rival al Uber Eats — într-o rundă de finanţare de 575 milioane de dolari a startup-ului de livrări de mâncare britanic Deliveroo.
 
Naspers a mai investit în startup-uri de livrare de mâncare precum Delivery Hero din Europa, iFood din Brazilia şi Swiggy — unul dintre cele mai mari startup-uri de livrare a alimentelor din India.
 
Din 2016, Naspers a investit aproximativ 2,8 miliarde în construirea imperiului său online de livrare a alimentelor, care acum se întinde în 41 de ţări, cu 400.000 de restaurante partenere. Achiziţia Just Eat ar adăuga 13 pieţe şi 100.000 de parteneri noi în portofoliul fondului de investiţii .

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: