Ce mai înseamnă fizic Biroul de Resurse Umane în era digitalizării?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ana teodorescu certsign

Această primăvară ne-a adus tuturor, companii de stat sau private, o serie de întrebări legate de destinul profesional al fiecăruia. În primul rând, pandemia cu noul tip de coronavirus a jucat parcă rolul de turnesol, arătând cu claritate în ce măsură suntem pregătiţi pentru mult clamata etapă a digitalizării.

Ca atare, în seria discuţiilor legate de  impactul acesteia, am discutat miercuri, 10 iunie, la „Adevărul Live” cu Ana Teodorescu, HR Manager certSIGN, despre ce mai înseamnă fizic astăzi Biroul de Resurse Umane.

„Lucrul de acasă în zona de Resurse Umane era mult mai puţin întâlnit în companiile româneşti până la jumătatea lunii martie. În alte zone, precum cea de IT, Financiară sau  de PR lucrurile stăteau altfel, fiind mult mai avansate. Lucrul remote în zona de HR era posibil într-o anumită măsură, dar ce faci atunci când eşti obligat să schimbi strategia? Faci ce a făcut certSIGN din 2016 încoace - telemuncă şi în zona de HR”, şi-a început pledoaria Ana Teodorescu. 

Ea a arătat că există două zone, una de tip „soft” şi o a doua „hard” în acest domeniu, partea ”grea” fiind legată de legătura directă cu personalul angajat. În ambele, însă, se poate lucra în varianta digitalizată.

„Atât în marile, cât şi în micile companii este oricând posibilă schimbarea de paradigmă şi în zona de HR. Să renunţi la dosarul fizic al angajatului îţi poate oferi o serie de avantaje, de la reducerea diverselor costuri de administrare internă, până la cele de personal”, afirmă Ana Teodorescu.. Ea a mai precizat şi faptul că paşii făcuţi trebuie să ţină permanent seama de limitele tehnice şi legale.

Pe de altă parte, Ana Teodorescu a vorbit şi despre faptul că munca de acasă pare să lase descoperit un amănunt, anume acela al consolidării echipei. Ea a citat în acest sens un recent sondaj realizat printre angajaţii certSIGN despre avantajele telemuncii, ce a schimbat o serie de tabuuri şi de prejudecăţi, dar în care a descoperit şi faptul că circa 40% dintre colegii ei simt lipsa interacţiunii directe cu colegii lor.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite