Alro a semnat cu EximBank un acord de 50 de milioane de euro

Alro a semnat cu EximBank un acord de 50 de milioane de euro

Alro este cel mai mare producător de aluminiu din sud-estul Europei

EximBank a încheiat cu producătorul de aluminiu Alro SA acorduri financiare de circa 50 de milioane de euro pentru finanţarea activităţii curente şi emiterea de scrisori de garanţie bancară şi acreditive pentru contractele încheiate de companie, a anunţat luni banca.

„Acordul financiar în valoare de circa 50 de milioane de euro a fost încheiat la finele anului trecut şi are o valabilitate de 24 de luni, dar credem că aceasta reprezintă o primă etapă dintr-un parteneriat ce se va derula pe un termen mult mai lung. Şi asta pentru că preocuparea noastră strategică rămâne aceea de a construi o relaţie solidă de tip win-win (în care ambele părţi au de câştigat - n.r.) cu mediul de afaceri prin implicarea în proiecte care pot contribui la dezvoltarea sustenabilă a mediului economic autohton“, a declarat, într-un comunicat, Traian Halalai, preşedintele EximBank.
 
Alro şi-a propus să continue strategia de creştere a producţiei de produse procesate cu valoare adăugată mare. Recent, Alro a finalizat o investiţie de circa 44 de milioane de lei pentru creşterea competitivităţii, proiect cofinanţat de Uniunea Europeană.
 
Producătorul de aluminiu a înregistrat în primele nouă luni ale anului trecut pierderi ajustate de 21 milioane lei, de la un profit de 83 milioane lei în aceeaşi perioadă a anului 2012, şi afaceri de 1,55 miliarde lei, în scădere de la 1,74 miliarde lei, rezultate influenţate de reducerea preţului aluminiului şi majorarea taxelor.
 
Vânzările de aluminiu primar au rămas la un nivel similar cu cel din primele nouă luni ale anului 2012, respectiv la aproximativ 107.000 de tone, în timp ce vânzările de aluminiu procesat au crescut la 53.400 de tone, în primele nouă luni ale anului 2013, de la 48.400 de tone în perioada similară din 2012.
 
Mai puteţi citi:
 
Producţia industrială a crescut în primele 11 luni ale anului trecut cu 7,6% ca serie brută şi cu 7% ajustat în funcţie de sezonalitate, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Consumul naţional de electricitate a scăzut cu 6,4% în primele 11 luni ale anului trecut comparativ cu acelaşi interval din 2012, potrivit informaţiilor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).
 
Institutul Naţional de Statistică (INS) menţine estimarea privind creşterea Produsului Intern Brut (PIB) în trimestrul al treilea al anului trecut cu 1,6% faţă de precedentele trei luni şi cu 4,1% comparativ cu iulie-septembrie 2012, astfel că la nouă luni avansul a fost de 2,7%, susţinut de industrie şi de agricultură.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: