Expoziţie cu fotografii ale actorilor Teatrului Naţional din Bucureşti, vernisată la „Winter Festival” Sarajevo

Expoziţie cu fotografii ale actorilor Teatrului Naţional din Bucureşti, vernisată la „Winter Festival” Sarajevo

Scenă din spectacolul „Romeo şi Julieta” de la TNB              FOTO: Florin Ghioca

Vernisajul unei expoziţii de fotografie cu imagini inedite din spectacolele Teatrului Naţional din Bucureşti va avea loc la Galeria Preporod din Sarajevo, pe 11 februarie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Act Angry” adună imagini „furioase” din cele mai reprezentative spectacole ale Naţionalului bucureştean, realizate de fotograful oficial al acestuia, Florin Ghioca. Printre momentele teatrale surprinse de fotograf se numără „Romeo şi Julieta” (regia Yury Kordonski), „Terorism” şi „Butoiul cu pulbere” (regia Felix Alexa), „No Man's Land” (regia Alexander Morfov) sau „Regele Lear” (regia David Doiashvili).

În fotografiile deosebit de expresive, care transmit sentimentele de furie ale personajelor, se regăsesc actori ai TNB, printre care Marius Manole, Mihai Constantin, Ioan Andrei Ionescu (foto sus, dreapta), Mihai Călin, Gavril Pătru şi mulţi alţii.

„Avem spectacole incredibil de frumoase şi actori deosebit de expresivi la TNB, aşa că mi-a fost destul de greu să aleg imagini pentru această expoziţie, însă este remarcabil faptul că pentru prima dată în istoria lungă şi zbuciumată a acestui festival vor fi expuse imagini din cel mai mare teatru din SE Europei. Mă bucur să reprezint România şi Teatrul Naţional din Bucureşti la acest eveniment atât de important”, a declarat fotograful Florin Ghioca.

Winter Festival este cel mai important eveniment cultural dedicat artelor din Bosnia şi Herţegovina. Cea de-a 35-a ediţie se va desfăşura la Sarajevo, în perioada 7 februarie - 10 martie. Până în prezent, la festival au participat peste 3,6 milioane de spectatori, 44.100 de participanţi evoluând în cele 4327 de programe. Tema din acest an este „Noise and Fury” (zgomot şi furie).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările