Cinci zile de teatru românesc la Chişinău

Cinci zile de teatru românesc la Chişinău

Amalia Ciolan, în tulburătorul spectacol "20 de ani în Siberia"               FOTO: Florin Ghioca

În cadrul celei  de-a doua ediţii a Turneului Teatru Românesc la Bucureşti şi Chişinău, actorii Teatrului Naţional din Bucureşti vor prezenta în capitala Republicii Moldova, în zilele de 23 şi 24 martie, câte două reprezentaţii cu spectacolele „20 de ani în Siberia" şi „Între noi e totul bine”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest turneu al TNB se desfăşoară în replică la turneul efectuat la Bucureşti şi la Iaşi, la începutul acestui an, de TNME din Chişinău cu două spectacole, Casa de pe graniţă de Slawomir Mrozek şi Filumena Marturano de Eduardo de Filippo.

Prin includerea unui al  treilea partener - Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi, prezent şi el la Chişinău cu spectacole - actuala ediţie, ce se desfăşoară în perioada 23 – 27 martie 2016, s-a transformat într-o ”trilaterală”.

În regia lui Sorin Misirianţu şi interpretarea de un puternic dramatism a Amaliei Ciolan, „20 de ani în Siberia" – spectacolul - monolog dramatic după cartea Aniţei Nandriş-Cudla "20 de ani în Siberia. Amintiri din viaţă" , revine la Chişinău, unde a mai fost prezentat cu mult succes, cu ocazia altui eveniment, Reuniunea Teatrelor Naţionale, care s-a desfăşurat în septembrie 2015.

Celălalt spectacol al Naţionalului bucureştean, care va fi jucat cu acest prilej în faţa publicului basarabean, „Între noi e totul bine" de Dorota Masłowska, în regia lui Radu Afrim, este o excelentă  parabolă politică ce vorbeşte despre destinul unor popoare peste care a trecut fără milă tăvălugul istoriei. Spectacolul se bucură de o distribuţie remarcabilă, printre actorii care vor urca pe scenă la Chişinău numărându-se Dorina Chiriac, Marius Manole, Istvan Teglas şi Florentina Ţilea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările