Cum arată casa bancherului Ilie Mecu, scoasă la vânzare de Artmark

Cum arată casa bancherului Ilie Mecu, scoasă la vânzare de Artmark

Ilie Mecu şi-a ridicat vila în a doua jumătate a anilor 1920                                                                              Sursă fotografii: Artmark/ Foto: Gabriel Ghizdavu

Vila de pe strada Viitorului, care a aparţinut bancherului Ilie Mecu, este pusă în vânzare la Armark Historical Estate, preţul de pornire fiind de 960.000 de euro.

Aproape de mici cartiere istorice ca Grădina Icoanei, Piaţa Gemenii sau zona Toamnei-Popa Petre, capătul dintre bulevardul Dacia şi strada Alexandru Donici emană istorii de altă dată. 

Case şi vile ale micii aristocraţii bucureştene au fost ridicate în această zonă începând cu sfârşitul secolului al XIX-lea, însă în perioada interbelică zona cunoştea cel mai însemnat avânt arhitectural. De altfel, înfăţişarea de astăzi a străzii era conturată în deceniile 1920-1940, perioadă de prosperitate economică şi demografică, scrie Artmark. 
 
Ilie Mecu, economist şi specialist bancar, cu o carieră de peste 4 decenii în cadrul Băncii Naţionale a României a fost unul dintre aceia care reuşea să îşi ridice un cămin în zona sus menţionată, construindu-şi casa de pe Viitorului 34 în a doua jumătate a anilor 1920. Cu un venit considerabil - în 1927 devenea inspector general în centrala B.N.R., câştigând circa 25-30.000 lei - Mecu îşi construia o vilă cochetă: retrasă de la stradă, cu o grădină în faţă, cu 12 camere dispuse la parter şi etaj, dar şi cu un pod spaţios.
 
Vila ridicată de Ilie Mecu este estimată între 1.200.000  şi un milion şi jumătate de euro. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: